IceCold - Blogovi

The Lord of The Strings



Gary Moore (4.04.1952- 6.02.2011)

„Genije se ne rađa, genije se postaje“ je često osporavana misao Simone de Beauvoir-a.

Život ikone irskog bluesa, Gary Moore- a, je potvrđuje.
Bio je poseban i jedinstven u svom blues hard rocku, i po tome što je za razliku od mora dominantnih arpeggio sweeper-a mogao da izvlači notu u beskraj, dok ne zacvili i gitara, i glas i duša onog ko ga sluša.

Jednom sam pročitala da je levoruk. Ipak, na svim snimcima gitaru svira desnom rukom, onom koju taj instrument favorizuje. Da, genije se ne rađa sa kodom u koji je upisana veština i uspeh, već sa voljom da sve prepreke prevaziđe, zaboravi na njih i nikad u životu ih ne iskoristi kao izgovor za osrednjost.

Vodila ga je ljubav i strast za onim što radi. Bio je genijalan, skroman i zahvalan na svom daru i progonjen stalnim osećanjem krivice da iz sebe nije izvukao maksimum.
“I ain't no big name,
and I ain't no big star.
But I'll play the blues for you
on my guitar...

Yes, I will.
Excuse me.”


Njegovo srce je odlučilo da zastane na jednom od najlepših mestu na svetu, na Costa Del Sol, gde se brodovi zimski lenjo njišu u ritmu njegovih melodija.

Počivaj u miru, Gary.

tri_praseta, 13god

Kad je umro? Eto to je jedan od nedostataka mog ne gledanja tw-a (neobaweshtenost)
Imao sam to zadowoljstwo da ga slusham uzhiwo na onom Jelen Dir Bir festiwalu... Iako nisam neki fan bluzijane, odushewio sam se kako to lepo zwuchi kad Geri zaswira gitaru....Chak sam znao i neke 3-4 pesmitze sigurno
R.I.P Gary Moore

cisilej, 13god

Праситји,да те додатно обавјестим. Прича се да ј умро са неком госпјицом млађом пар деценија. Бар се није патио. А можда и јесте,ко зна.

tri_praseta, 13god

i ja sam isto odluchio, ako nekad kanim umirati da skoncham na slichan nachin (makar sa starijom gospodjom, ako nema dewojchitze) )

IceCold, 13god

Prasiću i Cisu treba konfiskovati tastaturu !

:think:

gipsy, 13god

Sehel, 13god

Nedostajace...

Umro je na moj rodjendan 6.2.

Rock in Peace Gary

Copyright Zoki Games © 1995-2024. All Rights Reserved. Zoki.com se ograđuje od problema emotivno-patološke, bračne i vanbračne i softversko-hardverske prirode koji su nastali kao posledica intimiziranja sa drugim korisnicima. Vodite računa o sebi i drugima jer zoki.com nije odgovoran, tj. Vi ste odgovorni za Vašu fizičku, psihičku i moralnu bezbednost kao i za bezbednost maloletnih lica sa kojima možete doći u interakciju.