cisilej - Blogovi

Че Гевара


Годинама се,тачније од пада берлинског зида, људи нервирају због дволичности и дуплих стандарда Запада и НАТО-а. Покушавају сви да једни другима докажу како дотични имају једне аршине на једном мјесту а друге аршине у истој ситуацији на другом мјесту. А ту се баш напротив нема шта доказивати. То је једноставно сила, вјековни закон јачег. С тим да овај данашњи јачи још мало хоће да јебе у мозак овог слабијег па му каже како не поштује људска права па га као због тога бије.
Па тако, ако се из Западних интервенција и инвазија на Вијетнам, Ирак,Србију, Либију итд. игноришу све козметичке ствари као што су упозорења, инспекције нуклеарних постројења (која наравно у Ираку нису никад нађена) , резолуције Савјета безбједности( мртво слово на папиру), мировни посредници (западни агенти) и сл., остаје само гола војна интервенција као што су и све освајачке силе кроз вијекове радиле. Понегдје се најјача свјетска сила задовољи тиме да само уведе политичку демократију али по свом рецепту. Тај рецепт функционише у свим земљама европске уније тако што се уведе двопартијски систем са непримјетним разликама главних странака у спољној и минималним разликама у унутрашњој политици.(има ли икакве разлике у спољној политици задњих неколико америчких предсједника?) Не треба коментарисати. Када се распао Источни блок одмах је наравно укидан једнопартијски систем, и послије два-три изборна циклуса остајале би једна национална партија и као друга опција реформисани комунисти. Настајање тог двопартијског система је видљиво сад у Србији. Једна страна је већ ту, а као друга страна је одабрана новопечена европска љубимица у виду СНС.

Оно што хоћу да кажем је да око тога не треба губити енергију и живце. То треба тако прихватити кад се већ на то не може утицати.Не боре се ни Швеђани против Америке па им добро. А у вријеме Викинга били најратоборнија нација. Борбу треба усмјерити на оно на шта се може утицати. Јесу нам наметнули турбо-фолк музику? Јесу. Рјешење : па не слушајте је. Јесу ли новине пуне трачева ко је кога преварио и ко се с киме помирио? Јесу. Рјешење: е купујте те новине,не читајте те рубрике у новинама и на Интернету. Ликови из тих сапуница једноставно живе од тога. То им је занимање ( сјећам се,прије 2-3 године док сам редовно читао дневне новине бројао сам да је у Блицу, у мјесец дана изашло чини ми се око 25 чланака о Бреду и Анђелини. Ко је у којој соби спавао,каква је столица била у бебе и сл.). Сада су Бреда и Анђелину замијенили домаћи јунаци. Даље, ријалити програми. Рјешење: не само не гледати их већ их уопште не спомињати. Тотално их игнорисати. Ја сам једно вријеме причао против њих,сад више не. У Западном схватању бизниса, и лоша реклама је добра реклама. (посебно су занимљиви ликови који кад се поведе прича о тим програмима тврде да не гледају,а онда препричају све догађаје у детаље. Ваљда им се у сну јавило).
Дакле, има начина за борбу и има се против чега борити. Само то треба паметно радити. Ето нпр. Џиспи је нашла начина да се укључи у либијски рат. Има шанси да постане Гадафијев Че Гевара. Нека сљедећи неко изхакује све вијести о Наташи и Дачи, итд. И да, само не Фејсбук револуција и те глупости.

gipsy, 13god

ook Antiqua">Slušaj Cile... ne pominji mi taj NATO nanu li mu naninu ja. Ebo li ih mir, humanost i blagostanje koje oni donose. I ova naša glupa vlast sto se slizava sa njima i sto još ( a ni neće sve mi se čini) nije proterala iz Srbije onog debila od nemačkog ambasadora, posle izjave da Srbi treba da objasne svojoj deci da je bombardovanje Srbije bila prava stvar. I još da zakažu samit NATO-a u Beogradu?? Pa ima li većeg poniženja i gore sramote?
Ipak ne brinem zbog mog hapšenja prilikom nereda ako kojim slučajem dodje do tog samita (presamitili se dabogda !), jer je Ajsi prilikom Putinove posete sklopila neka prijateljstva i značajna poznanstva kupujući djindjuve ) Imam pravo na jedan telefonski poziv valjda?

A što se tice FB-revolucije, ne bih je tako lako otpisala. To je izgleda jedini način da se dodje do pravih informacija i da se čuje nas glas u ovoj medijskoj pomrčini. Mada i tu ima onih koji rade isključivo za svoju goozu.

VIVA GADAFI !!! DOLE NATO !!!

gipsy, 13god

ook Antiqua">Švedjani se ne bore protiv Amerike al dzipsi mora ! Vidiš da su poludeli !

Admin, 13god

Sto manje razmisljas o tome, manje te boli glava. Ja ne citam novine, ne gledam vesti, ne slusam radio (a ko danas i slusa radio).. Ne obilazim damn FB, palim samo skype od messengera - zbog posla. Reality shows? ispiranje mozgova, debilizam, kretenizam, idiotizam, imbecilizam. To je najkrace sta mislim o tom. To je kod mene zabranjeno, kao i turbofolk (samo nije zabranjeno kod par nasih dj-eva )

Jedino o cemu brinem je da odradim dovoljno poslova mesecno da prezivimo (moja porodica i ja) i da doniram za servere za zoki. Ostalo me apsolutno ne dotice. I ne boli me glava (osim od puno posla)

cisilej, 13god

Е Џиспи,ако те ухапсе буди јака,не дај да те сломе . Не пристаји на компромисе.
Админе, не нервирам се ја,огуглао сам,то сам горе и написао. Него ми драго што је Џиспи отишла у одметнике. Него ти пази да се она пуно не одметне, ко ће да ти прави ручак, офалићеш који килограмчић,далеко било

tri_praseta, 13god


kad smo wetj kod wikinga i borbe....da se pomolimo...i ja sam spreman

"Lo there do I see my father.

Lo there do I see my mother and my sisters and my brothers.

Lo there do I see the line of my people, back to the beginning.

Lo, they do call to me, they bid me take my place among them,

in the Halls of Valhalla, where the brave may live...forever."

Tea_bg, 13god

Sve je to igranka sampinjonu moj mnogo velika za nas obicne smrtnike
Vise i ne kriju sta rade
Pogledaj ovog, krade na oci kamera

Copyright Zoki Games © 1995-2024. All Rights Reserved. Zoki.com se ograđuje od problema emotivno-patološke, bračne i vanbračne i softversko-hardverske prirode koji su nastali kao posledica intimiziranja sa drugim korisnicima. Vodite računa o sebi i drugima jer zoki.com nije odgovoran, tj. Vi ste odgovorni za Vašu fizičku, psihičku i moralnu bezbednost kao i za bezbednost maloletnih lica sa kojima možete doći u interakciju.