cisilej - Blogovi

O novinarima


Већ ме више пута у очи боде недосљедност неких новинара,није битно које су новине,сви праве сличну грешку. Елем, читам ја наслов `Воз прегазио старицу у тунелу`, и наравно, пошто  се црна хроника у новинама не прескаче,мада у задње вријеме прилично успјешно успјевам да заобиђем те странице, узмем ја да прочитам текст баш из разлога из којег и пишем ово. Пише да је несретна госпођа имала 60 година,остатак приче није битан за овај блог. А само пар дана прије о господину Берлусконију новине пишу да је згодан у 78. или којој већ години, и да је имао љубавне афере и тако то. Нигдје да напишу старац од 78 година. Е, ту ми боде очи та недосљедност или како је данас модерно рећи политички некоректно писање. Како новинар који лично није упознао ни једну ни другу особу, за ову несрећну госпођу каже да је старица а за Берлусконија ( или било коју другу јавну личност) замало што није рекао дјечкић од 78 година?

И,што би рекао Лане Гутовић, не знам што сам ово написао,али не може да шкоди.

IceCold, 15god

To o čemu ti pričaš su samo sitne nepismenosti i socijalna retardacija. Ironično je nazvati starac ili starica šezdesetogodišnjaka u zemlji u kojoj se spekuliše sa brojem 67 kao najnižim uslovom za penziju. Dakle, samo socijalna neprosvećenost.


Ono što je daleko malignija pojava je stvaralašto novinara u pokušaju koji skandaloznim tekstovima i plasiranjem izmišljenih informacija stvaraju atmosferu haosa u srpskim medijima. Pretpostavljam da su imali početničku želju da postanu ozbiljna imena u svom poslu. Međutim, sa prvom pisanom reči upali su u očaj zbog spoznaje o svojoj prosečnosti i tešku psihozu izazvanu neskladom između želja i mogućnosti.
Otud sve one nazovi- novine koje na naslovnicama imaju pogrdne naslove preko cele strane, nedopustive krupne planove ljudskih iznutrica snimljenih na mestima ubistava i saobraćajnih nesreća.


Ne možeš čak ni da ih ignorišeš. Koliko god ih sa gađenjem izbegavao sačekaju te na trafici, na kancelarisjkom stolu, na krupnim banerima po netu. I kad već na rubu očaja počneš sa „Ja bih to oporezovao, zabranio, sankcionisao, spalio...“ udariš u zid demokratije i slobode medija. Nije demokratija za svakog. Apsolutizam je majka.

;">Cisilej
Replika od Cisilej, 23 October 2009, 00:19

То сам и ја већ одавно укапирао и у друштву говорио,демократија нас неће баш далеко довести,колико год то јеретички звучало у 21. вијеку. Вишак демократије се излио баш тамо гдје је најмање било потребно и пожељно у медијима како си већ навела, у предизборним кампањама, у политички коректном говору итд.

И да,само још да знате,још прије мјесец дана сам рекао да Партизан са Мореиром нема шта да тражи у Европи и да је ове године пасуљ лошег квалитета....и још штошта.

;">Hatidza
Replika od Hatidza, 24 October 2009, 05:02

ha...........pa to vi o demoNkratiji?

Copyright Zoki Games © 1995-2024. All Rights Reserved. Zoki.com se ograđuje od problema emotivno-patološke, bračne i vanbračne i softversko-hardverske prirode koji su nastali kao posledica intimiziranja sa drugim korisnicima. Vodite računa o sebi i drugima jer zoki.com nije odgovoran, tj. Vi ste odgovorni za Vašu fizičku, psihičku i moralnu bezbednost kao i za bezbednost maloletnih lica sa kojima možete doći u interakciju.