cisilej - Blogovi

О музици


Разговарају два тинејџера о музици,негдје тамо у мрачном средњем вијеку:

- О,Ђулијано, да видиш какву ми је нову фрулу направио столар Танкредо,сада могу свирати оне нове тонове што смо чули од оних путујућих глумаца

- Рафаело,научи и мене па ћу те сљедећи пут увести на представу без крајцара,ја се договорих са њима да вичем по граду да долазе глумци па ме пуштају на представе.

Разговарају два тинејџера о музици, у 19. вијеку:

- О, Вилхелме, синоћ сам на балу видио тако диван и прекрасан клавир. Један млади господин тако дивно пребире по типкама,мораћу некако да дођем до оних нота,кажу да се то сад слуша широм Европе.

- Драги мој Волфганже, немој ово ником рећи,ја сам прексиноћ док је пијаниста вечерао оно ново поврће што га кромпир зову, кришом преписао пар партитура,али молим те немој ником рећи. Даћу ти их ако ми обећаш да ћеш и мене научити оне прелазе из дура у мол.

Разговарају два тинејџера о музици негдје тамо, 20-их година 20. вијека:

- Милтоне,синоћ сам био на концерту филхармоније каква је то симфонија звукова.Ах,како бих волио да могу да спавам тамо гдје они вјежбају.

- Не буди старомодан, Џејкобе, та зар ниси чуо за грамофоне, ускоро ће их имати сваки град. И лијепо одеш тамо гдје су грамофони и слушаш симфонију кад год хоћеш.

Разговарају два тинејџера о музици, 30-их и 40-их година 20. вијека:

- Џошуа,човјече, какве сам јуче саксофоне видио у продавници. Ма да ми је да се једног дочепам само на 15 дана, не бих никако излазио из гараже,а послије и Холивуд и сви клубови свијета би били моји.

- Ма какви клубови,Ричарде, радио је битан. Радио,човјече,јел знаш. Знаш да у радио-станицама имају све могуће плоче свих правих бендова. Само да нас пусте да их слушамо на оним њиховим фрцоклама,ма ништа ми више не треба.

Разговарају два тинејџера о музици, 60-их и 70-их година 20. вијека:

- Бобе,брате, набавио сам све Елвисове плоче фали ми само једна,али ме онај крш од грамофона зеза,она иглица ми је изгребала овог клинца Дилана.

- Ма нема везе, Поле, набавићу ти ја тог Дилана. А Елвиса ћемо слушати код мене,само понеси пљуге,маторци ми нису ту па ћемо направити игранку. Реци свима да понесу по неку плочу и послије их лијепо не вратиш,и наћи ће се ту ваљда и твој Елвис. Све ће клинке гарант понијети Елвиса.

Разговарају два тинејџера о музици, 80-их година 20. вијека:

- Зока,царе, ајд налети сутра код мене и понеси свој касетофон,ја имам онај кабал па ћемо их повезати. Морам да снимим твоју и Пекијеву музику за журку. Долазе неке требе,морам имати све што се слуша.

- Важи,Бане, само да знаш нешто ми мало штека глава на деку,набави алкохола и вате да је очистимо,ја то не смијем сам,убиће ме матори. И не стављај ни случајно плоче на журци, да нам се рибе не смију кад почне пуцкетање.

Разговарају два тинејџера о музици, 90-их година 20. вијека:

 - Мики,ајд налети сутра код мене са скејтом и понеси и ти вокмен. Ако имаш каквих нових касета понеси да слушамо. Ја просто не могу да се скејтам без музике.

- Ма понијећу ти их све. Ионако нису више ни за шта,баш ме нервирају,пуне су шумова. Ја ти сад само слушам ЦД-ове, оно срање од касета ћу да побацам.

Разговарају два тинејџера о музици, почетком 21. вијека:

- Батице, синоћ сам грешком избрисао фолдер са поп-рок музиком, отишло ми 245 гигабајта музике,сад поново морам да скидама са нета.

- Ма не мораш,дођи код мене и прекопирај,имам ја 62 терабајта мјузе па само нађи што ти треба.

- Ма нећу,код тебе то није сложено,иде ти Аца Лукас па АЦ/ДЦ,а послије Битлса ти иде Беба Селимовић.

- Не кењај,шта има везе,направи себи плејлисте и Бог те весели. Ако не знаш шта иде иза чега,ја ћу да ти направим.

 

Разговарају два тинејџера о музици, крајем 21. вијека:

- Уважени брате, молим те подеси свој пријемник мисли на фреквенцију мог мозга, па из 37.сектора лијеве стране мог мозга преслушај пар ремикса обраде препјева композиције аранжмана што сам правио комбинујући музику из првог квартала 1956. са нотама из 1712. године из околине Букурешта.

- Хоћу,само ми дај шифру за откључавање твоје фреквенције. Пасворд за твој 37. сектор је претпостављам остао исти. Баш ме занима како звучи тај твој ремикс. А ја ћу теби оставити тамо пар соната које сам скинуо из слике Милића од Мачве. Једва сам добио тон из оне његове плаве боје.

Разговарају два тинејџера о музици,средином 23. вијека:

- Јединко zx-c/25-671-а, синоћ сам имао прилику да уживам у тишини читавих 78 секунди.Велики Контролор ми је одобрио молбу јер сам у задњем кварталу пребацио норму. Невјероватан осјећај.

- Јединко H1N1, одаћу ти једну тајну. Ако прије дневног одмора усмјериш мисли на 23. Земљин сателит што су га некад Мјесец звали а фреквенцију пријема снова подесиш да јој амплитуда буде мало изнад дозвољене минималне осцилације, имаћеш сваки дан 24 секунде тишине. Мало ли је?

IceCold, 14god

Razgovaraju četiri prijatelja, leta gospodnjeg 2009- tog, igrajući remi:

Cisilej: `96 године,у Бачу
Cisilej: слава сеоска била

IceCold: ti si bas video sveta
KraljicaSrce: hahahaha
Cisilej: и пјевао је он и један још пјевач
KraljicaSrce: kako je nekad kvarna
Cisilej: хахаха ајсице, јесам вала
IceCold: pa volim njega da bocnem povremeno
IceCold: jer se nikad ne ljuti

Cisilej: и тај други пјевач се пењао на дрво  и пјевао
KraljicaSrce: na drvo?
davidus_the_duhic: ma
davidus_the_duhic: da to nije bio Djani?
davidus_the_duhic: hahahaahhahahaah
Cisilej: нећете вјеровати, као гимнастичар
Cisilej: само се кољенима држао на грани

davidus_the_duhic: jeste, Djani je sigurno
Cisilej: није,он је пјевао ону пјесму ` Ранила ме јдна жена за сва времена`
IceCold: hahahahaha
davidus_the_duhic: cuo sam da voli da se uzvere uz drvo
davidus_the_duhic: kao majmun drekavac
KraljicaSrce: hahahahahaha
IceCold: pevao sa drveta?
Cisilej: да, и пази сад
davidus_the_duhic: ma jok, samo se popeo da pokaze da ume, pa sishao
Cisilej: држи се он само кољенима и шјева наглавачке
Cisilej: а пијан је већ
Cisilej: и онда се закачи само ципелама
Cisilej: у замисли, пјева наглавачке скроз
Cisilej: а само га ципеле држе
Cisilej: и онда је пао

IceCold: hahahahaha
Cisilej: онако, сав у прашину
Cisilej: и наставио да пјева

KraljicaSrce: lol
IceCold: ovo sutra ide u blog "Cis na koncertu"
Cisilej: хаха
Cisilej: мајке ми је тако било
Cisilej: на врх ми језика његово име

davidus_the_duhic: ja sam slusao kad Djani prica
davidus_the_duhic: kako su mu u Austriji
Cisilej: а Митар Мирић сво вријеме сједи као хиња за столом и ћути
davidus_the_duhic: nudili da peva dok se valja po wc-u

....

 

A sta ce biti s jezikom? Evo dokle dodjosmo ovih dana:


Kaem ti, matori, skino se juče sa šljake i zapalio gajbi da odkuntam loma, tek izvalim na stanici da mi riknule sluške :' a smara me, brate, kad ostanem bez zike u dži-es-pi-ju, pukne me neka depra i loš vajb kad se vozim bez mjuze Štani, reko, preživeću, seo u troli, smorio se ko puška, kad banuli neki klinci, kapiram kibnuli iz škole... Dva rtaća u maksicama i neke cice, zaboli tu do mene. Pose kontam, iz kake, brate, škole kad ni jedno ne nosi ni torbu ni svesku...
Gleam ih, torima, slušam, ne mogu brate da skapiram o čemu je čapri. To su akcije, to su neke munje, kontam da sam mator, brate, ništa ne razumem šta spikaju, vugla počela da me libo :?
Kae ova likuša jedna nije trebalo da pale sa časa, nešto iz fazona razredna će da ih nagazi - izgleda se neki batica izbahatio pa šibao hemičarku, izbila frkica u školi, nisam sve skontao... Nešto u fazonu da je i ona zabola njega, cimali se oko dnevnika. Tek, maloj nije dobar trip što su furnuli. Al ajde, kaže, hendlovaće situaciju... To je, bratori, što sam na jedno uvo pohvatao, kaem ti, pola tog slenga ne razumem, kao da su iz nekog kićbloa sa Novog Begea.
Cimala me posle Majči na mob, smorila se, sprema diplomski na književnosti, treba u septembru da krene na praksu za profanku u nekoj gimnaziji. Šibnula mi SMS, kaže "Bani d0 m3ne gajbi mat0ri, i pazari neko ć3pi, daću ti kintu kad d0đeš. M0ram mal0 da iskuliram i p0pij3m n3št0, c30 dan giljam star0sl0v3nski". Tako da sam lapo večri problejao kod nje, i mogu ti reći da joj stvarno loš spid - zamisi da celo leto visiš u sobi zatrpan knjigama i rečnicima. ((
U neko doba javio se Kum, izakcijao žurku na vodi pa kao da uletimo i istalimo se za keš... Spucao se na neke koktele, tu je s cicom i njenim ortakinjama pa se valjda džekirao malo preko crte. A zna da mi ide na ganglije kad glumi ludilo i brzilo pred ekipom, a posle mi kuka kao nema repa za more i nove tike. Ništa, izakcijali se do splava nekako, al je bila zabod žurka pa nismo dugo zablejali... Tezgario neki bend, brate, mnogo su im bedak zvuci. Kum ostao, pose mi pričao da su upali murjaci - kao preglasna zika
Nisam stigao, btw, da ti pišem ranije, a ne znam ni da li čekiraš "Fejsbuk". Mene je inboks zezao jedno vreme kad se ulogujem, tako da, ako ti nisam odgovorio, znaj da te ne kuliram namerno. Šibnuću ti riplaj kad mi forvarduju zaostale mejlove. Pravo da ti kaem, najlakše mi ovako preko "Fejsa". Đasvi mi se fora što su ga apdejtovali na srpski, pa mogu da kuckam na ćirilici ko čovek Kad se setim onih klinaca iz trole, brate, opako se istripujem šta će nam ostati od jezika... Srećom, kod nas na poslu šljakaju opasni lektori, pa sam nabrijao da vodim računa o izražavanju...
Poz. matori, i pošalji curi ružu @-->--

 

Svaka cast Cisi!

Hatidza, 14god

xaxaxaxaxa

cici na koncert

xaxaxaxaxa


cisilej, 14god

Ајсица: Цитираћу те: `Гадна баба растеш,гадна`

Хато: Цитирам Ајсицу: `Гадна баба растеш`

ЕјКејПи: пријатељски савјет: окани се ових двију аспида.

П.С. Јеси размишљала о рјечнику за тај нови језик,могла би те историја памтити као новог Вука.

Copyright Zoki Games © 1995-2024. All Rights Reserved. Zoki.com se ograđuje od problema emotivno-patološke, bračne i vanbračne i softversko-hardverske prirode koji su nastali kao posledica intimiziranja sa drugim korisnicima. Vodite računa o sebi i drugima jer zoki.com nije odgovoran, tj. Vi ste odgovorni za Vašu fizičku, psihičku i moralnu bezbednost kao i za bezbednost maloletnih lica sa kojima možete doći u interakciju.