IceCold - Blogovi

Maturantkinje (prica druga)


...Već sutra će jedna od njih, odmah nakon matusrke večeri otići kod babe na selo. Onako, još uvek skockana, sa svežim pramenovima, postaće predmet požude seoskih momaka. Opijena mirisom leta, nenavikuta na vazduh koji nije obogaćen sa 98 oktana, postaće nova ljubav glavnog seoskog lepotana. Preko noći će od gradske cice u najavi postati snaša sa salaša, rumena, voljena, zadovoljna.

  Već te kasne jeseni, zaoriće se svadbarske pesme iz njihovog dvorišta, i ona će blistati u beloj venčanici ispod koje se već nazire zaobljeni stomačić. Narednih nekoliko godina iz kuće mladog lepotana, sad već uspešnog domaćina, dolaziće samo lepe vesti, nova rođenja i krštenja, miris svežih krofni i zvuci novokomponovanih hitova.

   Ona neće imati vremena za posete gradu, peglani pramenovi će se pretvoriti u smešnu trajnu ondulaciju boje čokolade koja će njenom mladom licu dodati 10-tak godina i poštedeti je svakodnevnog feniranja. Odavno ne čita ništa, na TV gleda samo reprize domaćih serija u 8 i političke talk-show emisije koje komentariše sa svojim čovekom, lokalnim predstavnikom petriotske stranke. Ježiće se pri pomenu imena „one tri rospije“, prezrivim pogledom pratiće izjave nedokazanog narkomana i onog što voli pedere, i govoriće da je spremna da čuva Ratka tu u svom podrumu ako treba, biće najiskrenija podrška svom čoveku, koji će njihova tri naslednika sa sve šajkačama na glavi vodati po tribinama svoje partije.

   I biće istinski srećna, zadovoljna u svom malom univerzumu, ponosna na svog dragog koji je malo pustio stomače, ali joj još uvek budi leptiriće. U svojim ranim tridesetim ona se ponekad seti svoje mladosti , i čini joj se da je to bilo u nekom drugom životu, i pita se kako ljudi mogu da žive tako, u tom prljavom gradu, u buci, kako im deca odrastaju kao pilići u kavezu, kako ih vrebaju poroci i svakakve opasnosti.

   Uz dubok uzdah ponekad poželi da kao nekad korakom odmeri „Knez“ dok je merkaju olinjali mačori kod „Ruskog Cara“, studenti ispred „Kolarca“ i magupi kod „Akademije“... iz te promenade je probudi lagani udarac po zaobljenoj pozadini i mangupski osmeh koji je podseti da je sveže seno upravo uneto u ambar i da bi bilo tako dobro... mhm.

 

Sigmund_Freud, 15god

Ne postoji bzvz kletva: Odvescu te na selo i obuci u belo

Selo je chudo u svakom sloochaju odes na vikend vratis se u gradsko boonilo, ali tamo nekima ostanes uvek u svezem pamcenju, ipak je dosla dama bez kamelija pravo iz grada u selo, i postala najriba u univerzumu)

Slazem se sa Matteom: sve je stvar percepcije. Ona je svoju srecu pronasla. Znas, sve vise verujem u to da je kolicina srece i zivotnog zadovoljstva u direktnoj vezi sa nasim shvatanjem ovih pojmova. Ona, jednostavno, ne zna za bolje.

IceCold, 15god

@Matejus, ne izvlaci iz koNjtesta

@Sile, sta's to 'teo reci?

@Kvarisa, nesto mi se cini da je od sve tri ova najbolje prosla.

E, da, pade mi na pamet da bi ovde kao muzicka podloga legla "Snasa sa salasa" , ali onda dok sam trazila taj video klip nadjoh ovo. Dopasce vam se.

 

IceCold, 15god

@Cico, ne znam koliko si u tim godinama spreman za neke konačne izbore.

@popo, politika je scenografija. Zamena teza. Kao kad oni koriste slike punih ambara u predizbornoj kampanji.

@Srce, posle svega sto se ovde izdešavalo ne bi me čudilo ni da ga nađem u mom podrumu.

 

IceCold, 15god

Da, poređenje sa Shrekom me je oduševilo.

Srpska Fiona.

LoL

Copyright Zoki Games © 1995-2024. All Rights Reserved. Zoki.com se ograđuje od problema emotivno-patološke, bračne i vanbračne i softversko-hardverske prirode koji su nastali kao posledica intimiziranja sa drugim korisnicima. Vodite računa o sebi i drugima jer zoki.com nije odgovoran, tj. Vi ste odgovorni za Vašu fizičku, psihičku i moralnu bezbednost kao i za bezbednost maloletnih lica sa kojima možete doći u interakciju.