IceCold - Blogovi

Dosta si ti mene blogovala !


   Skoro sam posetila jedan sajt o Beogradu namenjen strancima koji žive i rade ovde. Lepi, afirmativni tekstovi koje su pisali ljudi koji su u našoj zemlji prepoznali poslovne mogućnosti, otkrili zanimljivosti balkanske kulture i egzotiku političkog rezervata u sred kolevke civilizacije. Na vrhu stranice stoji “Belgrade, Europe's best kept secret”. Simpatično.


   Posebna kategorija su vikend- turisti, koji Beograd posećuju da bi osetili čari noćnog splavarenja po nelegalno podignutim skaradnim građevinama na beogradskim rekama i uživali u bizarnom muzičkom izboru vlasnika tih objekata. Možda to i ne bi bio ujed za dušu svakom srpskom patrioti jer ni karneval u Riu nije bogznakakvo kulturno dešavanje, da nije onog jednoglasnog komentara pijanih vikend meraklija “ovde je sve tako jeftino”. Ne bi pomoglo da ih povuceš za rukav i kažeš ... čekaj, nije, imamo mi Tvrđavu i Viminacijum i Sirmijum i Djavolju varoš, i reke, i planine... kasno. Niko se toga nije setio. Splavari su brži. A i jeftini smo, to nas u startu diskvalifikuje.


   Sve su to ipak priče bez ličnog pečata. Pomisli čovek, možda nije do nas. Možda smo takve sreće pa smo na turističkoj lutriji izvukli turiste sa jednom zvezdicom. Takva nam sreća.
   A onda se Beogradu desila gospođa Hatidža ovdašnja, poznatija kao Hata-oberblogerka, vila zaštitnica sajta Zoki.com i nadahnuta spisateljica blogova o stonogi (još nije savladala jezičku barijeru pa meša pojmove “stonoga” i “dugonoga” ).


   Tog kobnog (po reputaciju beogradskog turizma) julskog jutra, gospođa Hatidža je sa svojom porodicom u sastavu ona, muž i deca komada dva okušala sreću kao tranzitni turista u Beogradu u pauzi između dva leta. Pristojni, uglađeni, u belim letnjim kompletima, sa laptopovima preko ramena i fotoaparatima odlučili su da obiđu znamenitosti srpske prestonice. Čudnim žrebom sudbine, u osam sati pre podne obreli su se u Kalemegdanskom parku koji sada porodično nazivaju Jeziva šuma. Tamo su, puni turističkog entuzijazma i nepripremljeni za ratovanje u gerilskim uslovima doživeli masakr svoje male čete od strane brojčano nadmoćnijeg neprijatelja u formi mutiranih komaraca koji su ih opkolili, uzeli za taoce i krvnički izujedali. Očevidaca nije bilo, ali žrtve tvrde da su komarci bili veličine kolibrija.


   Pokušavajući da nađu izlaz iz kalemegdanskog lavirinta u trku su slikali Nebojšinu kulu, protrčali pored zbunjenog Pobednika, u galopu se prekrstili pred Ružicom, osvrnuli se na Vojni muzej, rekli 'fala Francuskoj i sa lakšim telesnm povredama u vidu krvavih ujeda napustili Jezivu šumu.
   Kada su se sabrali od šoka odlučili su da spasu šta se spasti može i nađu neko pristojno mesto gde mogu sprati krvave tragove sa ruku i nogu i upristojiti se za nastavak putovanja. Ali, avaj !
   Šta u Beogradu radi u ranim jutarnjim časovima? Samo birtije u kojima su se konobari sinoć napili sa gostima pa sad zajedno dremaju pod stolovima. U jednoj takvoj su se obreli i dobro osmotrili jedni druge. Krvavi, musavi, umazani i unezvereni. Videvši da su njihove bele, ugladjene toalete bespovratno uništene i da se fleke koje su po njima najbolje vade makazama pomirili su se sa sudbinom i učinili ono što je bilo najlogičnije. Slikali se za uspomenu i otišli na aerodrom.


Usledilo je neminovno.
   Gospođa Hata se na nebu iznad Berlina posvađala sa stjuardesom JAT-a dok su sat vremena kružili dok se ne steknu uslovi za sletanje. Objasnila mi je i zašto se posvađala, što nisam najbolje razumela, ali je zvučalo kao “nudila mi je keksić i vodu i pravila me na ludu”.
   Potom se desio hladni rat sa nadobudnom nemačkom carinicom koja se usudila da upita “Zašto dolazite u Berlin?” Hatidža je, krvava, musava, sa andjeoskim osmehom i sa laptopom oko vrata koji je u tom trenutku ličio na gerilsku artiljeriju rekla “U goste vam dolazimo, zar nam se ne radujete”.  Kada je osetio da je skandal u najavi, večito pribrani suprug (koji nije bio ništa manje izranjavan i musav) je svoju nervoznu gospođu uštinuo krvnički, što je inače porodični tajni signal sa značenjem “zaveži”. Videvši da mu majka posustaje u isterivanju pravde, maleni izujedani naslednik je diplomatski upitao carinicu “A zbog čega Vi nas toliko ispitujete?” Laganim šutom u cevanicu kombinovanim sa zavrtanjem uha otac je sprečio dalju diplomatsku aktivnost mladog izgrednika koji se drznuo da preispituje metode rada evropskih graničnih sluzbenika. Nakon što su uredno pokazali povratne karte i zakleli se u Kiru Gligorova da će se vratiti kući, carinica ih oštro upita:

“Odakle putujete tako krvavi?”

  • “Od Beograda gospođo, od Beograda”, odgovoriše nevoljnici jedoglasno, i zakoračiše u Evropu da zaleče ranjene duše, ujede od komaraca, uštinute guzice i zavrnute uši.

 

Ovaj post je trebalo da bude napisan sutra, bez žurbe i izostavljanja bitnih elemenata, što bi se i desilo da mi noćas, dok mi je na oči padao prvi san pravednika nije zazvonio telefon.

"Ako ćeš već da me bloguješ, izbloguj me da budem lepa", glasila je direktiva. I više mi se nije spavalo.

Upitah je zašto nije zvala nekog od nas domorodaca da joj pomognemo. Ni trenutak nije oklevala sa odgovorom.

"Nisam htela da vam ostanem u krvavom sećanju".

 

Šta ... reći !?

gipsy, 15god

Da mi se Hata javila ja bih joj pokazala znamenitosti Zemuna da vidi kakvi su tamo komarci, k'o rode )

gipsy, 15god

hahhahahhha Ajsiica vadi fleke isto ko sto se ja cesljam hahhahhahah

Jeste vi cule za Venish? I vase belo ce biti belo hahhahhah

cisilej, 15god

Све у свему...послије Карле дел Понте и Хавијера Солане и оног потпредсједника.....Београд је преживио и Хату.

IceCold, 15god

Jutarnja chat gimnastika u Oblacima, sa osvrtom na blog.

IceCold: Hata: "Cici, zasto ti ovde uvek dolazis napaljen?"
Hatidza: e da vam sad objasnim
Hatidza: nisam tako rekla

Cisilej: а ја днисам напаљен био,смајли
Hatidza: nego pitah ga kad ce jednom doci nenapaljen tu
Cisilej: испадох манијак
Hatidza: bre ova bas sve mesa
IceCold: da, razlika je zaista bitna
Cisilej: а није шија нег је врат
IceCold: hahahaha
Hatidza: razlika je ogromna bre
Cisilej: да да...у пар слова
Hatidza: au to samo srbi ne kapiraju takve finese
Hatidza: oni su grubi narod

Cisilej: ма ми држимо до суштине
Hatidza: ako mogu da te izujedaju, napadnu, pobiju
IceCold: nas su komarci ocvrsnuli da se ne bavimo finesama
Cisilej: него,шта би са стјуардесом, ајсице
Cisilej: дај нам мало још пикантерија
Hatidza: znaci stjuardesu nisam udostojila ni rec
Hatidza: pogled je bio dovoljan

Cisilej: ако је и њу напала ко мене, добро је хата прошла
gipsy: stjuardesa je zavrsila u okeanu
IceCold: ama, isto sto i sa slucajem tvog napaljivanja, svadjala se a sad tvrdi da nije
gipsy: hahhahhah
Cisilej: могла је завршити у Гвантанаму
Hatidza: ali sam se sa onom na salteru iz jata sto cackala nos
gipsy: naterala hata pilota da malo preleti atlanski
Hatidza: s njom se posvadjah
Cisilej: могу мислити какав је био тај довољни поглед
Hatidza: jer zamisli
Hatidza: avion kasni ko voz za lapovo

IceCold: hahahaha
Hatidza: i ona se jos pravi vazna i kaze
Hatidza: pa sta, desava se i lufthanzi

Cisilej: па дешава се
Hatidza: i ja kazem gospodjo meni se nikad nije desilo
Cisilej: значи ајсице...свађала се редом
Hatidza: ona kaze onda slabo letite
IceCold: ma...
Hatidza: e tada mi gipsy dodje na um
gipsy: sto ja??
Hatidza: al ucutah
Cisilej: добро је Београд прошао током Хатине посјете
gipsy: a ni ja ne letim
Hatidza: pa ti cigancica
Hatidza: xaxaxaxa cici

gipsy: ja ne cackam nos hato !!!
Hatidza: xaxaxaxa
Hatidza: al prodajes semenke

IceCold: hahahaha
gipsy: to u maldosti
IceCold: jao, nije mi dobro
gipsy: mlado-ludo
Hatidza: a stjuardese u jatu su minimum 50 pa nagore
Hatidza: to im neki uslov

gipsy: to ove zemaljske
Hatidza: i jedna je cak imala poderanu carapu
Cisilej: ццц,срам је било
gipsy: hahhahhhahahhha
Hatidza: a smrde na neke parfeme uh
Cisilej: можда је и она била напаљена?
Hatidza: to nije zdravo kolko mirisu
Cisilej: кад то све примијети, драга Хaто
gipsy: bugarska ruza?
gipsy: hahhahhahhah

Hatidza: gipsy delovao skuplji malo
Hatidza: ko kelnska voda
Hatidza: nesto tog kalibra

Hatidza: ali sladunjavo
IceCold: (a nije se svadjala)
Cisilej: као Пино Сивестре?
IceCold: toliko o tome
Hatidza: ono da ti plasticnu casu s vodom i voda ti mirise na nju
Cisilej: да да,хата била као мировњак

A onda su krenule price koje nisu relevantne za ovaj post... o Karli Del Ponte, lori, o tome da li Cis tajno masta o svojim kolegama...


Hatidza, 15god

eh.........zaista je moja prica prica sa licnog pecata......i to onaj krvavi.............al hvala Bogu preziveo Beograd mene u to julsko jutro i samim tim dobio na velicini...........bar u mojim ocima.......inace jos na pocetak da vam kazem da je IceCold sve pomesala.........ja se nisam svadjala sa stjuardesama ni u jednom trenutku..........nisam ni ja luda da se svadjam sa VASIM stjuardesama koje podsecaju na nadzak babe...........jedna osoba, kojoj je zivotni san bio da bude JATina stjuardesa i pored toga sto je u mladosti prodavala semenke, rekla mi taman na vreme da se u avionu ne kacim sa stjuardesama ni u kom slucaju...........kaze desavalo se da izbace gosta, pa kofer i tek onda podobran, ne bi li se bas uverili da ih nesto zasigurno udarilo po glavi...........i sve mi to rekla u poverenju, pola sata pred da zasija u inovatorskom svetu.............rec je o tome da je ta osoba pola sata nakon sto me posavetovala konstruirala napravu za sakupljanje dlake po stanu..........jako pametno celjade.........da vidite tek kako sve dobro ide sa odrzavanjem te naprave...........mislim jedva i nalazim reci da se bas javno ushitim njenoj genijalnosti........

drugo sto je IceCold pomesala je to da me carinica nije pitala "Zasto ste u Berlinu?", vec me pitala; "Zasto ste OPET u Berlinu"..........jer smo mi bili u martu ove godine jednom, i sad joj se ucini neukusno sto smo mi bas nesto ucestali s nasim posetama.............i kladim se da nas je sve to pitala jer nas ugleda onako nikakve, izujedane, krvave........postadosmo sumnjivi u tom trenutku...........idealne za azil, recimo.........i to sve radi Beograd..........da nije bio Beograd nikad nas ona ne bi to pitala)))........pretpostavljam da je privatno jedna zaista jako divna zena koja ima sensa...........ah.......cak sam sigurna u to..........i da nemam sad bas puno respekta prema njenog sensa otisla bih ja za Bozic opet u Berlin.........bojim se da ce zena odapnuti........ali opet ostavicu otvorenu mogucnost za svasta.......zapravo znate sta........ nije meni do Berlina kolko do Beograda.......isla bih samo za ono presadanje u Beograd.............to je nezaboravno............a i u zimu nema komaraca...........mozda se tada i javim nekim domorodcima.......

eto izgubih nit............aj ako mi padne na pamet pisacu vam opet.......

 

gipsy, 15god

Crna Hato, sve si pobrkala...

1. nisam ja prodavala semenke nego karte za mali fudbal

2. ne diraj me u NASE stjuardese

3. i nisam ja stjuardesa nego sam rekla kako bih te slatko fiknula iz aviona da kojim slucajem jesam a mozda i ne bih... vezala bih te za sediste, dala ti neko picence na koje si alergicna i pustila bih ti onaj film sto se avion srusio u Andima pa preziveli jeli poginule

4. glavna tacka: MASINA ZA SKUPLJANJE DLAKA PO KUCI: uzmete valjak za krecenje, nabijete ga na neku motku, a sam valjak oblepite selotejpom al naopako.

gipsy, 15god

dodatak: kad dodje vreme za menjanje selotejpa -jednostavno kupite novi valjak za krecenje

gipsy, 15god

razmisljala sam da ugradim rotor i stator al sam odustala... bice na mlazni pogon

IceCold, 15god

@Hato, potrudila sam se da izbegnem improvizacije i o tvojim turistickim avanturama informisem javnost objektivno i nepristrasno. Greske u detaljima su posledica blogovanja u sitne sate.

@dukana, duboko svesni nasusne ljudske potrebe da vire kroz kljucaonicu, mi, stanovnici Obaka ustanovili smo praksu da sve sto radimo, radimo javno. Sve nase diskusije, tribine, glasna razmisljanja i verbalno-meditacijske seanse dostupni su na uvid sirokoj javnosti. Stoga je eventualno osecanje krivice koje si imala dok si citala "kroz kljucaonicu" potpuno neosnovano. Ukoliko ti se dopalo, poseti stranicu sa biserima foruma grupe Oblaci.

@gipsy, nesto razmisljam... ugradnjom rotora i statora sprava "dlakolovac" bi mogla da postane robot za ubiVanje komaraca u letu. Mogli bi smo da razradimo biznis i prodajemo ih na ulazu u Jezivu sumu.

Hatidza, 15god

draga gipsy..........razumem da ti nije prijatno priznati javno sve sto si u mladosti cinila........ne bih ni ja da sam na tvom mestu......hihihi......drugo..........nisam u nijednom trenutku ni pomislila da si ti stjuardesa............hihihi................i ono najglavnije...........izum ti je GROM!...........malo mi krivo sto meni nije pao na pamet da se bar malo tu pravim vazna......mislim ko da nije dovoljno sto si ti pametna, lepa i nadasve sexy, pa moralo i da ti padne na pamet tako genijalan izum........eh..........i sad smesta prestajem o tvom izumu!..........jer polako ovo pretvara se o blog o tebia ne o meni...............a to nije poenta

 

dukana iz aviona se vidi da me tu ne vole pa sve kopiraju i daju javno stagod da kazem...........ali srecom ljudi umeju da vide i ocene sami, pa stanu na moju stranu pored svega))

gipsy, 15god

Nije toliko vazno sto MI tebe ne volimo nego sto TI VOLIS NAS  hahhahhahha

jooooooj dusu cu da ti vadim sad hahhahhahhahha

gipsy, 15god

od Hatidza: volim te

Hatooo volim i ja tebe i to te toliko volim da cu ti poklonim moj izum prvenac

soulless, 15god

Hatidza, 15god

e moj soul, radovan III je meni dugi niz godina bio vrh vrhova......... a ni ne sluteci da ce jednog dana moja saznanja biti isti ko zoranova)))

IceCold, 15god

I ja tebe oplakah Srce. Ne javljas se, uplasila sam se da ti je onaj keks dosao glave.

Provalite Hatomirku kako odgovara na komentare na mom blogu ?!?!?!

Budibogsnama.

gipsy, 15god

draga gipsy..........razumem da ti nije prijatno priznati javno sve sto si u mladosti cinila........ne bih ni ja da sam na tvom

znas kad cu opet da ti se poveravam hahhahhhah

IceCold, 15god

Pronadjoh na netu spravu koja bi Hati bila korisnija od gipsyinog Dlakolovca.


Anti češavko je tu za Vas. Kraj muke za sva mesta koja nas svrbe, počevši od leđa. Takođe korisno za sve koji su u gipsu, imaju neke boginje, ujeo ih komarac, imaju neki ojed itd. Možete ga okačiti kao olovku i mlatiti sve one koji ne slušaju u kancelariji ili maziti dragu osobu sa distance jer ste u svađi, na primer.

Napomena broj 1.: ukoliko češavi ne pomogne, iskreno mislimo da je vreme da se istuširate ili nabavite neki prašak protiv buva.

Napomena br.2: Nije preporučljivo čačkati nos...brzo krvari...

Ko ne veruje:

http://www.gedzet.com/proizvodi.php?proizvod_id=152

 

"maziti dragu osobu sa distance kada ste u svadji". Genijalno.

Tea_bg, 14god

Ja najmnogo volem objektivno i nepristrasno informisanje )

I ovo ide u muzeeeej

maaaaaa smrccccc

Copyright Zoki Games © 1995-2024. All Rights Reserved. Zoki.com se ograđuje od problema emotivno-patološke, bračne i vanbračne i softversko-hardverske prirode koji su nastali kao posledica intimiziranja sa drugim korisnicima. Vodite računa o sebi i drugima jer zoki.com nije odgovoran, tj. Vi ste odgovorni za Vašu fizičku, psihičku i moralnu bezbednost kao i za bezbednost maloletnih lica sa kojima možete doći u interakciju.