gipsy - Blogovi

'Oću i ja jedan politički da imam!


I tako danas kuvam kupus, pa ne moram mnogo da igram oko šporeta. Mogu sebi vremenski da dozvolim politički izduvni ventil u obliku bloga. Inače, u politiku nit' se razumem niti pratim. Moje političko angažovanje se svodi na zalupnjavanje vrata (i slušalice) političkim aktivistima i ispitivačima javnog mnjenja, uz pitanje: "El vi imate sat?", bez obzira u koje vreme zvrckaju. Al' mene opet tera neki vrag i ujutru uz kafu moram da virnem i u Blic i u 24.sata i na B92. I znam da ću da se nerviram i opet virim! 

Eto baš juče čitam, nepalska vlada čvrsto rešila da očisti Mont Everest od svakojakog otpada. Divno! I onda u sred tako plemenite ideje opisane u članku, novinar totalno u*ere stvar rečenicom: "To đubre obuhvata hartiju u koju je bila umotana hrana, konzerve, vreće za spavanje, prazne boce za kiseonik, užad i drugu alpinističku opremu, pa čak i tela nastradalih planinara koja se ne raspadaju zbog izuzetno niskih temperatura."  Pa jbt el tebi čovek koji je gore nastradao đubre? Pa znaš li ti da majka pokojnog Drena Mandića koji je ostao na Botlneku da počiva, može da pročita ovo? A da... politika... ne mož' to meni dugo da drži pažnju, opet sam odlutala.

Da se vratim... pre neko veče Ajsi baš rešila da sa mnom vodi političke abrove, k'o da ne zna da me to ne zanima i da pojma nemam gde se šta tačno dešava. Samo instinktivno uvek navijam protiv Amera, što njoj, verovatno, jezivo ide na živce. I onda me potpuno osvoji rečenicom "Al' Gadafija sam ti branila lavovski!". "Daj da vidim!", dreknem ja ushićeno, jer mi je zazvučala potpuno neverovatno. I da mi... I koj' đavo sam tražila kad znam da je s ozbiljnim temama epski opširna. "Pročitaću ujutru uz kafu..." i naoštrim se da poranim, jer nije u redu da ne pročitam kad sam uverena da je, dok je pisala, samo o meni mislila.

Veze nemam ni šta mi bi da Siriju pomenem. Tu ona krene naširoko da mi objašnjava problem sa Sirijom i zašto ih Ameri još nisu bombardovali. A onda joj ja argumentovano objasnim da su Ameri sujeverne kukavice i da ne smeju da napadnu Siriju jer je baba Vanga jos sedamdesetih godina prorekla da će im Sirija doći glave.

Ni danas moj jutarnji ritual nije prošao bez nerviranja. Čitam, Francuzi se opasno nadrndali na Putina pa u znak protesta neće da pošalju političku delegaciju na otvaranje Paraolimpijskih igara u Sočiju. E šteta! E baš će da ga nasikiraju! Ne moraju ni sportiste da šalju! Kad bojkotuju nek bojkotuju skroz! Mada ja strašno volim te OI i POI, i letnje i zimske, i užasavam se svih prepucavanja i političkih i onih krajnje seljačkih tipa "odvaljena mi zavesa u hotelskoj sobi" i "dva klozeta u jednom kupatilu" i "ne valja mi sneg i led". Pa vrati se kući kad ti ne valja! Šta se patiš u tim nečovečnim uslovima? 

Kol'ko me Francuzi nerviraju što neće da šalju političku delegaciju, toliko me ovi naši nerviraju što šalju. Bar da su neki lepi i pametni pa i da idu. I nek' mi se ne zameraju! Nek' se malo raspitaju kod Đilasa i Obradovića kako su prošli.. A i ministarka energetike nek' se pričuva i ne gura nos di mu mesto nije!

tri_praseta, 10god

hahaha ne werujem owo za djubre i leshewe planinara, kakwa boleshtija jooooooooj... tzrnjak al dobar:d a shto se tiche politike prestala si njom da se bawish onda kad roknushe gadafija, znam... a bash si bila aktiwna na onoj grupi na fejsu... u stwari na obe... s tim shto su te sa jedne uporno banowali, a na drugoj hteli da ti daju admin status

tri_praseta, 10god

strashno majke mi, pochnu da pishu chlanak a ne ponesu mozak u redaktziju al dobar fazoooooooooooooooooooon ahahahaha

tri_praseta, 10god

toga narawno u mediasu nema, chuo sam da je glawna urednitza o p a s n a... i hladna kao "led ledeni"

gipsy, 10god

Kad smo kod Himalaja i ledenih vrhova...  http://www.medias.rs/2012/12/21/himalaji-snezno-boraviste/

tri_praseta, 10god

owo je proshlo tzenzuru i nema tih shaljiwih greshkitza koje swaki chlanak chine pitkijim?

tri_praseta, 10god

ma chit`o sam owo, josh onda

quietly, 10god

Manje me nervira česma koja kaplje, nego predizborna kampanja.

IceCold, 10god

Fali mi ovde nešto.

IceCold, 10god

"Al' Gadafija sam ti branila lavovski!"

Na klackalici razuma u mojoj proceni libijskog sukoba pretegla je opcija „ne zameriti se gipsy“ nad „ne zameriti se Savetu bezbednosti“ .

Nad glavom svakog naučnika stoji mač organizovanog mafijaškog kartela, ja sam vam dokaz napaćeni!

Sehel, 10god

E, taman blog za mene. Vec danima hocu politicki da ogovaram i tracarim, a nikako nemam vremena za neki blog, pa cu samo da se nakacim na tvoj ( ko stvoren za mene ).
Slusam pre neki dan kako se prepiru, svadjaju, ma dernjaju se, neka Ruskinja i Ukrajinka. Svaka tera vodu na svoj mlin - te nemaju tamo sta da jedu, sve su Rusi pokrali, te sami su krali od svog naroda a Rusa ni od korova da ih brani od sopstvenih lopova. Nema ni krompira jer se seljaku nije isplatilo da sadi, nema vise ni jabuka jer nisu imali naftu ili gas obecan iz Rusije pa su sekli votjke da se greju... Jedna priziva Putina, druga se moli Obami i Merkelovoj.  Bratja, malo sutra! 

Meni nekako doslo da branim onu Ukrajinku, imala mi je nesto vise argumenata, lepsu kosu a  i bila je obrijana za razliku od ruskinje koja neguje brkove u Staljinovom stilu. Nemam pojma zasto Ruskinje ne depiliraju te svoje brce, sve misle da ce im onda jos vise rasti. S druge strane, nista ja ni  te Ukrajince ne volim, ili Ruse iz Ukranije... ili samo Irinu spremacicu iz Ukrajine koja radi kod mene i koja brise oznojano lice u krpu za sudove. Ne volim ni votku, to je skroz dosadno pice bez neke lepe arome, samo da te sto pre opije i onesposobi a ne  mirisem ni sto se oslovljavaju medjusobno imenom i prezimenom. S druge strane, volim borshch i piroge a i balalajka mi je draga a 'bozavam teta Olgu, Ruskinju sa prvog sprata koja se stalo brine sto sam neudata.
Uhhh... teska je ova politika, da mogu, ja bih uvek navijala za Italijane - imaju pizzu, odlicna vina a i lepo se nose.

 

tri_praseta, 10god

 owu wodku da probash, ja sam je pio pre neki dan, k`o mleko je, klizi kao mache niz oluk (a mirishe na badem ili neshto slichno)... ja sam uwek za ukrajinke, jer sam chuo razne lepe priche o njima, a nisu mnogo ni skupe... staljin je bio gruzijatz, al nema weze... a da je taj ukrajinski predsednik bio gowno, werujem da jeste (k`o i onaj nash pokojni) i da ga je trebalo skloniti trebalo je, ali posle rewolutzije treba pobiti swe rewolutzionare, da bi nam bilo bolje... kako je fidel rokno che gewaru, pa ewo wekowima uzhiwa u demokratiji koju sam kroji po swojoj wolji... to je dobitna kombinatzija

Sehel, 10god

Netju prasici votku ni da pomirisem - nema dobre votke!
Staljin jeste bio Gruzijac, kao i svi shvilijevi sto su, ali su Ruskinje decenijama vezane za te njegove brkove i ne odustaju od tog stila.

tri_praseta, 10god

probaj wodku netjesh se pokajati weruj mi... toliko je dobra da posle sipash rakiju u istu flashu pa se tripujesh da pijesh i dalje "iwana groznog" i skupa je k`o za ochi

IceCold, 10god

Kratak kurs za Sehel: LINK

Sehel, 10god

Auuuu... sad kad pocnem da se pravim pametna na poslu sa ovim, pogotovo ova cetvorka je odlicna!
Dobro, dobro, shvatila sam ja tebe - kazes mi da Irinini brkovi i nisu neki razlog da zauzmem politicki stav prema Rusiji i Ukrajini.

tri_praseta, 10god

ma pusti rusiju i ukrajinu, za wodku ti kazhem to da nema dobre wodke si pomeshala sa onim da ne postoji ruzhna zhena dobra antena i kiselo wino

Sehel, 10god

Prasici bwe, teras me da trolujem ozbiljan politicki blog!
Samo Rusi u italijanskom restoranu mogu da naruce pizzu i votku.   Inace, votka mi mirise na medicincki alkohol i nema sanse da ja to popijem. Ako vec moram da se dezinfikujem iznutra, popicu Septal scrub.

tri_praseta, 10god

sehi weruj mi... greshish... olizhesh flajku kad iskapish iwana groznog... to je samo ime takwo nije grozna uopshte

Tea_bg, 10god

Eto, a ja sam mislila da se ovde samo ja bavim politikom...

Jel vidiš prasulence, opasno širim virus

tri_praseta, 10god

widim ja da tju biti uskoro i uhapshen... waditju se na mentalnu neurachunljiwost izazwanu powishenom telesnom temperaturom.... dobro waditju se i na tebe

queequeg, 10god

Danas ceo dan imam temperaturu. I verovatno zbog nje navijam za rujke. I vreme je da neko kaze njet. I ako je neko upoznat da mi javi ko je ufatio bidermajer na svadbi. Onog. Sa Teinog komentara. I bas nas briga, dobicemo Beograd na vodi, mada mislim da ce nas kao i obicno prevesti preko vode. Zedne.

tri_praseta, 10god

swe je to lepo, nego shta tje nepliwachi? ma i njih tje swe da spasi

Sehel, 10god

E, je l' ti stvarno navijas za Ruse?
Mislim, ja sam politicki dunster mada mi Ajsi daje casove politickog foliranja, i evo, vec se lepi za mene ali ja i ne vidim neku veliku razliku izmedju ovih i onih... osim zenskih brkova.

tri_praseta, 10god

ti si dunster i za wodku

queequeg, 10god

Ma ne navijam ni za koga Seh. Sve to ista...bagra. Samo su interesi u pitanju.

gipsy, 10god

Kad smo već kod Rusa...

 

queequeg, 10god

Ovo Mladja? bem ti......

Copyright Zoki Games © 1995-2024. All Rights Reserved. Zoki.com se ograđuje od problema emotivno-patološke, bračne i vanbračne i softversko-hardverske prirode koji su nastali kao posledica intimiziranja sa drugim korisnicima. Vodite računa o sebi i drugima jer zoki.com nije odgovoran, tj. Vi ste odgovorni za Vašu fizičku, psihičku i moralnu bezbednost kao i za bezbednost maloletnih lica sa kojima možete doći u interakciju.