IceCold - Blogovi

Trista(dvadesetpet) dajem, spustite ga... da jos jednom...


Ovo je priča o nama. Znam da nije prva, nije ni posebna. Samo drugačija, pisana bez ulepšavanja i misaonog obigravanja. Gola istina.


O meni su ti rekli svašta. I sve je uglavnom tačno. Pisali su ti da sam drska, bezobzirna, proračunata i ironična, da te beskrupulozno iskorištavam, da kršim sve norme pristojnog ponašanja dok ti naivno kao tele stojiš ispred mene i trpiš uvrede, osude i gnev meni namenjen. Govorili su ti da si budala, da te nikada zapravo nisam volela, da znaju za onog drugog, koji je u stvari prvi, i da sam sa njim pristojna i krotka, da poštujem i njega i njegove prijatelje, da ti dobijaš samo bedne reciklaže tih emocija, zadnje misli i egoistična sranja.


Meni su pričali o tebi. O nama, jer oni o nama sve znaju. Ništa nisu slagali. Govorili su da su sve tvoje ljubavi bile nesrećna, asocijalna bića nemirne duše i nestabilnog uma. Da se ozbiljni ljudi tobom ne bave. Da ti je izraz šarlatanski, a duh nestalan. Zabrinutog lica glasno su se čudili šta radim u toj priči. Sa uvredljivom providnošću neumerenih hvalospeva ubeđivali su me da bez sumnje zaslužujem bolje, nekog sa stilom, rejtingom i pedigreom, govorili mi da ti je familija čopor lažova, da nemaš žute banke u džepu, da od tebe nikada ništa neće postati. Znaju te oni, pričali su, pročitali su te odavno, i tebe i tebi slične, čak dva puta.


I sve to naravno znaš, jer ti i ja nikada nismo imali dva lica. Čak ni dogovorena dva, jedno za nas a drugo za pokazivanje. Znaš ti dobro sve moje grehove, i znaš da ni jedan od sveta neću prećutati da bi ti u njihovim očima ispao bolji. Ne buniš se kada na tvojim leđima bezbroj puta istetoviram Šeherezadino ime, ni kada po tebi lepim isečke iz novina kao memoare uspomena, ni kada ti tihim falsetom pevam neku lošu muziku, ni kada psujem, glasno se smejem, ogovaram, lupetam, kad ližem prste i cokćem, ni kada ti se pojavim kao klošar onda kad očekuješ damu, čak ni kada pričam o onom prvom i pozivam njegove i svoje prijatelje u tvoju kuću.


Još uvek uspevaš da se svemu tome nasmeješ. I da mene nasmeješ. Okačiš na sebe svo ono kamenje koje poleti u mom pravcu, i sa tim ogavnim teretom, preskačući mangupski po dva stepenika dođeš do još neistraženog tristadvadesetpetog.


Odatle, teatralno se klanjajući, pošalješ poljubac zapanjenoj masi koja na kamenju oko tvog vrata nepogrešivo prepozna svoje frustracije, besmislene osude, egotripove i nepotrebne uvrede, i zapevaš iz sveg glasa onu koju volimo, a koja ne ide ni uz šta, sem uz akustičnu gitaru i nas:


Da mi podaš pola svojih gradova,
da me pospeš kišom dukata,
da mi kupiš zlatni čardak najveći...
ja pre zore moram pobeći...

 

I tada, u tom trenutku, kada te vidim na samom vrhu, isflekanog i oskrnavjenog, slažem nas po ko zna koji put olakim obećanjem da više nikada neću dozvoliti da od tebe naprave cirkus.

Do prve sledeće prilike.

 

 

soulless, 14god

gde li je ona motka...

gipsy, 14god

Znaci... ako te nemam na oku oma ga zakukuljis i zamumuljis. Lepo, al cvikam od  "leptiritja-sarenitja" iz porodice helikoptera.

_maca, 14god

ovo bash bi previse prosto za jednu picee:-p

******************

IceCold, 14god

Off topic:


Ko pogodi čija je ovo izjava:


"leti oglupljujem rapidno mada primetih u zadnje vreme da i u jesen nisam zablistala"

dobija 10 kredita.

gipsy, 14god

ja sam prva al ja turih u replike

IceCold, 14god

Hm, artist also known as Hatidza is now called Seherezada.

IceCold, 14god

Umalo da zaboravim.

Organizacija Leptirići Šarenići je osnovala jedan kvalitetan savetodavni servis, gde savete i razbibrigu možete dobiti u formi live chata sa našim pravno-emotivno-vazdapametnim savetnikom.

Kliknite na LINK, a potom na plava slova TALK TO ME BABY negde na polovini stranice.

Srećno !

Hatidza, 14god

evo da se Hata oglasi.........srecom nije leto, mozda i potrefim koju.........znaci licno meni se blog jako dopada...........toliko je bezvezno uvrnut da mislim mora da je zaista super..............a i da nije.............namirisah ja da je ovo djavolska rabota.............zato mi se i dopada, mogu da se kladim(..............toliko prostora, toliko mesta za nesporazume svakakve vrste............ladno moze svako cuture da se ugradi u blog.........ko gorance recimo...........ili mogli bi na tren da pomislimo da je glavni junak ovog bloga Cisilij (pupu skraja bilo!)..........ili recimo bilo koja lutkica, slatkica, plavkica, i.t.d...........s time smo bacili prasinu u oci, i postigli svoje ciljeve..............inace ne volim da posumnjate u moj nacin sagledavanja stvari............molim vas!...........mozete me zvati Seherezada, ne smeta.......no, ipak otkricu vam tajnu..........od svega sam ja najvise Zahira................Zahira jednooka kraljica............prekrasno!.........a vi.....vi ne nadajte se necemu...........ne precenjujte se..........mogu vam reci da u carstvo slepih jednooki su kraljevi............da..........a jeste li vi znali da Zahir na arapskome znaci vidljiv............prisutan.........onaj kojega je nemoguce ne primetiti...............nesto ili neko ko nam, nakon sto ga upoznamo, zaokuplja misli.................malo po malo zaokuplja nam misli sve dok se vise ne mozemo usredotociti ni na sta drugo.................mozemo ga tumaciti kao svetinju ili kao ludost...............dobar vam dan zelim

cisilej, 14god

Da mi podaš pola svojih gradova,

da me pospeš kišom dukata,

da mi kupiš zlatni čardak najveći...

ja pre zore moram pobeći...

Lijepo.

Sad èekam da Hata ovo prevede!

luda_mama, 14god

Veshtice....

Ehhhh!

Copyright Zoki Games © 1995-2024. All Rights Reserved. Zoki.com se ograđuje od problema emotivno-patološke, bračne i vanbračne i softversko-hardverske prirode koji su nastali kao posledica intimiziranja sa drugim korisnicima. Vodite računa o sebi i drugima jer zoki.com nije odgovoran, tj. Vi ste odgovorni za Vašu fizičku, psihičku i moralnu bezbednost kao i za bezbednost maloletnih lica sa kojima možete doći u interakciju.