kuduz - Blogovi

Srednja Skola vs Bolnica


05.05.2010

Dolazim u skolu obucen k'o da sam pos'o na neku svecanost.

Ulazim u kabinet....zasmijem se i pocnem malo da vracam za neke gluposti koje su meni iza ledja pricali i sad ja pocinjem da pricam:

jaoo vidi ih, pa vi se jos skolujete, neka djeco, hocete vi bjezati sa casova, kad vam je Kuduz govorio ostanite ba, pa dobar sam ja sa ovim profesorom, dobit' cete prolazne ocjene, a vi necete, u sebi mislite ko sisa Kuduza, dat' ce nama Geja dvojke na lijepe oci.

Pozdravljam se sa profesorom, sjedam kod njega za njegov sto, jel' profesore, imal' od ove djece kad vozaca, vidim sve testove sto su uradili svi su pali, a kako li ce tek biti u subotu.

Ma kakvi Kuduze, ovi domuzi nece nijedan polozit' testove u subotu, sve cu ih oborit' na godinu, hocu matere mi moje (profesor je ljut k'o ris, a zasto i nebi, kad ne znaju ko ima prvenstvo prolaza, onaj s lijeve il' onaj s desne strane sto dolazi).....jao profesore, pravio bi vam jos drustvo ali moram da idem ceka me cura ispred Gimnazije (Gimnazija je bila nekih 100m od nase skole), navratit' cu oko pola 5.

Kao sto sam i obec'o, uvratio sam se opet kod nas u skolu i udjoh u kabinet.

Tu subotu sam i ja treb'o da polazem vozacki ispit po drugi put.

Prvi put me oborili radi toga sto sam kao 'prosao kroz crveno svjetlo', a i dan danas tvrdim da je bilo zeleno, ali njemu na dusu nek ide sve.

Kuduze, mozes li otici do mog auta, da mi izvadis nove test papire, da im podijelim jos jednom testove, i nek bude sta bude, nemam vise strpljenja.

Otis'o sam do auta, pokupio test papire, vratio se u kabinet, podijelio djacima testove i sjeo do profesora, cekao da neko zavrsi da mu ocijenim test jel polozio ili nije.

Od 22 ucenika koji su tu bili, 8 ih je polozilo, ostali su pali.

Profesore, saljite ovih 8 djaka u subotu na polaganje testova, a ove ostale saljite kuci nek nauce.

Tu subotu sam i ja polozio vozacki ispit, i tih 8 ucenika su polozili testove, a oni ostali su pali na popravni iz predmeta koje je predav'o ovaj profesor.

 

24.05.2010

Na red je dosla odbrana Diplomskog rada, polaganje iz Bosanskog jezika i Bezbjednosti drumskog saobracaja.

Dolazim pred skolu s autom, u ruci diplomski rad, mozak ukljucen (itekako sam ucio tih dana, da bih sto bolje polozio, cak stavise, tih dana sto sam ucio je vise nego sto sam ucio za svih 12 godina skolovanja).

Ulazimo u kabinet, zauzimamo svoja mjesta, komisija tu( prof. Geja, prof. Kuduz, prof. Amir), kontam, nisam prvi odmah na listi da odgovaram.

Posmatram profesore, gledam u profesora Kuduza (koji me je obucavao i voznju iako nismo u srodstvu), gledam u profesora Geju pa u Amira, inace sa tim profesorima sam bio itekako dobar.

Prolazi vrijeme, neki su vec odgovarali, dobili ocjene i otisli na Bosanski jezik.

Dolazi red na mene, Kuduze jesi li ti sta ucio, pita me Geja, jesam profesore, odgovaram, hajde da te cujemo, pocnem ja prvu recenicu, vidim dobro mi ide, pocinjem drugu recenicu kad se cuje glas od profesora Kuduza: DOSTA.

A ja hajde da budem dobar, zasto profesore, pa tek sam poceo, ama dosta covjece, znamo dovoljno kakav si ti ucenik, idi gore u kabinet na Bosanski jezik.

Uredu profesori, hvala vam, vidimo se i odlazim u kabinet Bosanskog jezika.

Jao, Boze, sta je ovo, pitam se.

Profesorica Suada, tu je mini suknjica, dekolte, a grudi samo sto nisu ispale, u sebi govorim, Boze Dragi, radi ove profesorice cu zaboravit' sta trebam pisat'.

Eh, ostali su uradili pismenu zadacu, ostao sam sam sa njom u kabinetu, ja vec cetvrtu stranicu pisem, u sebi se zahvaljujem Bogu sto mi dao inspiraciju da napisem ovoliko teksta.

Napokon, nakon sat vremena, napis'o sam 6 stranica, bolje receno, nisam vise mog'o gdje ni pisat', pa sam zavrsio na koricama.

Dolazim do profesorice, izvolite pismeni rad, gleda u mene, pita me:

A tebi je Dervis Kuduzovic otac ?

Cudim se cudu, i onako se zasmijem, da, zasto pitate ?

Eh pa Kuduzovicu, pozdravi mi puno svog oca, a ovaj tvoj rad cu uzet' k sebi, kuci da ponesem, a tebi je 5 za ovo, hajde zavrsi i taj treci dio polaganja diplomskog rada i vidimo se na maturskoj veceri.

Hvala vam profesorice, okrecem se i izlazim iz kabineta i prelazim u kabinet kod prof. Amira na polaganje Bezbjednosti drumskog saobracaja.

Dobar dan profesore, evo mene opet kod vas, jest nesto ugrijalo danas (a ustvari ja se ugrijao dok sam bio kod profesorice pa mi oci same nesto letile, hahaha, ah sta cu ja, na oca sam sav).

Ispituju se ucenici, dodje i do mene, Kuduze koji je ovo znak i sta trebamo radit' kad ga vidimo (pokazuje mi na znak STOP).

To je znak STOP, a kad ga vidimo trebamo obavezno se zaustaviti i.....i dosta, sjedi 5, mozes ici kuci.

Ja onako sav sretan, izlazim iz skole, a ova bagra iz razreda me pocese smarati pitanjima; sta si dobio, jesil' vidio profesoricu i bla bla bla.

 

01.06.2010

Veceras je maturska vece i dodjela diploma, a ja sam vec povadio sve nalaze da idem u bolnicu na operaciju, na koju sam bas 01.06.2010 narucen.

Otisao sam u bolnicu, pozdravljam se sa sestrama i doktorom i drugim doktorom rodjakom koji je inace plasticni hirurg, koje inace znam jos otkako sam prvi put se operisao.

Pa Nedo dragi, jesi li to ti, pa vidi ga sto je porastao a ja ga znam jos kad je imao 5 godina, ma jesam ja sam, ko bi drugi mog'o biti.

Pricam s njima a mislim na tu matursku vece, kako bas da se potrefi da mi zakazu termin bas za matursku vece, ali gotovo je sad nema povratka.

Presvukao sam se, leg'o na krevet, gledam u ona dva kreveta, prazni, mislim u sebi, zar bas da budem sam u sobi, pa ni TV-a, ni neta, ama bas nista.

Otac i maceha su se vratili kuci, ostadoh sam u sobi, jao Boze Dragi, kakva samoca, jao pa ne mogu ni zapalit', nadvirim se malo vidim tamo sestre na kartoteci, prosetam malo, hej Alma, moze jedno pitanje ?

Izvoli Nedo, sta ti treba, samo reci ?

Da li si ti za kafu, da nam napravis i da usput zapalim, pojest' cu se sam u sobi.

Naravno, hajde vam' u drugu sobu kod nas, eh tako sam s njima proveo poprilicno dugu noc.

 

02.06.2010

Vrijeme je za ustajanje.

Budim se, pogledam na mobilni, 08:00 sati.

Nedo, idi u toalet, malo se sredi, sad ces dobit' lijek za smirenje, danas si u 14:00 sati na redu za operaciju.

Tako je i bilo, dodjose po mene, s kreveta na krevet predjoh, i kroz hodnik me voze, gledam sve te sobe, jao Boze Dragi, Ti pomozi svakome pa i meni, mislim u sebi.

Dosli smo do operacione sale, lezim, a meni u oci idu ona svjetla, pitam jednu sestru; sestro, da li je moj otac dos'o ?

Ona mi odgovara, nije jos, sestra Zilka ce ga nazvati da mu kaze da si u operacionoj sali.

Nakon 4 sata sam izas'o iz bolnice, probudio sam se oko pola 7 predvece.

Onako pospano, pod anestezijom, vidim oca i tetku (njegovu sestru).

Nakon malo vremena, dos'o sam u potpunosti sebi, nisam mog'o puno pricat' jer ipak je operacija radjena oko usne i nepceta.

Navece nekad oko 22h, vec sam bio potpuno stabilan, i mog'o sam vec lakse da pricam, nije me nista bolilo, odlazim do kartoteke, na smjeni je bila sestra Senada.

Seno, sta mislis da li bi ja sutra mog'o kuci ?

Vidjet' cemo sutra sa doktorom, pitaj ga kad dodje u vizitu.

Ok, hvala, i vratio sam se u sobu i leg'o da spavam.

 

03.06.2010

Dobro jutro Nedo, hajmo budjenje, dos'o doktor da te pregleda.

Dobro jutro doktore, odgovorih mu, doktore da li bi ja mog'o danas da idem kuci ?

Nakon pola minute razmisljanja, mozes naravno, ali moras da se cuvas, ne smijes izlazit' napolje, ne smijes nista jesti 2 mjeseca, da se ne bi inficirala rana, samo cajeve, vodu, a poslije 5 dana smijes i 2x dnevno popit' malo mlijeka.

Tako je i bilo, dosli su po mene taj dan, i vratio sam se kuci, vratio sam se u svoju sobu, svoj TV gledat', malo na netu surfat', kako sam samo bio sretan taj dan, to je neopisivo.

Eh narode moj tako sam ja dva mjeseca mor'o da zivim, na cajevima, vodi i malo mlijeka, i poslije svih 6 operacija sam mor'o tako da zivim.

Toliko od mene za sada, budite mi zdravi lijepi i pametni, i hvala svima koji odvoje svoje dragocjeno vrijeme pa procitaju do kraja ovaj blog.

 

by: Nedret Kuduz Kuduzovic aka kuduzMC (zoki nik: kuduz)

Voljena, 12god

nisil mogo duze malo?

kuduz, 12god
Bas me zanima kako citas film ?!
Vucko84, 12god

Svaka cast kudo, iznenadjujes me (pozitivno) sa svojim pisanjem...Pa sretno ti i hajirli bilo momcino

kuduz, 12god
Hvala na komplimentu.
tri_praseta, 12god

prochitah mazohistichki do kraja...pa owo kao da mi wogon chit`o swoju poeziju (ko ne zna shta su wogoni i kakwa je njihowa poezija neka prochita "autostoperski wodich kroz galaksiju", a ko je chit`o autostoperski pa zaborawio neka ga malo prelista da se podseti)

kuduze...brate...koja je poenta owog bloga? kao bukowski posle alkoholne kome...kao basara posle 200 grama koksa... nidje weze...

ae ko je skapir`o neka mi prepricha, ja nisam  

 

kuduz, 12god
Kod mene ti se uvijek ta neka sreca u nesreci desavala, a eto i umjesto da sam matursku vece proveo u krugu profesora i ostalih ucenika u jednoj dvorani, a ja je provedoh u bolnici, s naglaskom da sam prije nego sto sam sazn'o datum maturske veceri vec bio narucen u bolnicu.....
tri_praseta, 12god
et...kratko i jasno...a ne na tri strane kao u blogu ako si tako napis`o i sastaw na ispitu, jasno mi je shto ga profesoritza (ona u minjaku) odnela kutji da chita
kuduz, 12god
Hahahahaha, jesam brate 6 stranica sam napis'o, a znam da je tad folirala za taj pismeni zadatak, pa ko fol mi radi toga dala 5, nego zna se s mojim ocem iz njihovih mladih dana.....pa sad...znas...onaj....hahaha.
Njanja, 12god

bravo kudo,jako zanimljiv blog,svaka cast

kuduz, 12god
Hvala.

Copyright Zoki Games © 1995-2024. All Rights Reserved. Zoki.com se ograđuje od problema emotivno-patološke, bračne i vanbračne i softversko-hardverske prirode koji su nastali kao posledica intimiziranja sa drugim korisnicima. Vodite računa o sebi i drugima jer zoki.com nije odgovoran, tj. Vi ste odgovorni za Vašu fizičku, psihičku i moralnu bezbednost kao i za bezbednost maloletnih lica sa kojima možete doći u interakciju.