kuduz - Blogovi

Tako Blizu A Tako Daleko


Opet dodje red da nesto napisem, mozda na prvi korak ce biti besmisleno, ali mislim da ce na kraju se shvatiti sustina svega toga sto bude napisano.

Juce, uz popodnevnu kafu poslije posla sa svojom dragom pricam o virtualnom svijetu, virtualnim prijateljima, virtualnim igrama, druzenju i slicno.

Odjednom, pade mi na pamet ljeto 2011. koje sam u slobodno vrijeme proveo na ovom sajtu i pocnem razmisljati kako je bilo to ljeto, puno i dobrih i losih stvari se desilo, i smijeha i suza uz neko odabrano drustvo koje sam imao ovdje.

Sada, poslije 5-6 mjeseci napokon shvatih da je to bilo dobro vrijeme druzenja, zabave, igara i uopsteno sajta.

Shvatih da tih osoba koje su tu bile tog ljeta danas nema na sajtu iz razlicitih razloga.

Danas dodjoh kuci i opet uz kafu sa svojom dragom otvorim tu temu zasto je to kratko trajalo, zasto nije potrajalo duze, njen odgovor je glasio ovako: SVE STO JE LIJEPO KRATKO TRAJE, OSIM AKO SE SVI NE POTRUDE DA TRAJE DUZE.

Po mom nekom licnom misljenju bilo je to ljeto za pamcenje, sva steta samo sto svaku slobodnu sekundu koju sam posvetio tim osobama, ovom sajtu toga ljeta nisam negdje zapisao.

Osobe koje su bile u tom nasem nekom zajednickom druzenju na javi, sobama za igru a ponajvise na radiu, a kojih sada nema tu na sajtu ili mozda ponekad da svrate su: 

zvrk_hanuma - sta god rekao ili pomislio za nju, nakon svega ostala je NO.1, ponajvise zbog svog nekog stava koji ima, ono svoje JA i ono sto kaze da iza toga stoji, ziva ti i zdrava meni bila i ako budes kojim slucajem ovaj blog citala, nemoj da bi suzu pustila kojim slucajem, a znas i sama zasto.

DJ Diavolo - definitivno najbolji DJ na sajtu i uopsteno,covjek o sebi pri sebi, pun sala, odvala. P.S. Covjece vrati se, da slusamo one pjesme uz koje smo noci i jutra provodili zezajuci se s ostatkom ekipe.

Djavolica - standardni gost na DJ Diavolo, puna sala, prisebna, slabo dolazi ovdje, ali bolje ikad nego nikad, naravno ako se u mogucnosti.

djan83 - covjek/momak s kojim sam prvi put poceo upotrebljavati neke skracenice (wb, btn, nnc i slicno), izuzetno dobar mladic, pun zivota i pun svojih nekih zezancija koje se tek kroz neko vrijeme shvate, zao mi je sto te nema djan, nadam se da ces se vratiti, da povratimo staru ekipu u zivot.

*damir* - eh o njemu bi mogao pricati i dan i noc, to mi je rodjak, zivi preko puta mene, ali ukratko da kazem: njemu je sve ravno do kosova, legenda u dinastiji Kuduzovica.

BABBY - jedna extra osoba, uvijek mirna, stalozena, spremna za zezanciju u bilo koje doba dana-noci.

S njom sam poceo da ucim remi (posto dotad nisam znao ga igrati).

P.S. vrati se BABBY, treba mi jos uvijek koji cas predavanja.

orhideja - eh ta djevojka je prica za sebe, jedina koja je ostajala do ranih jutarnjih sati s nama uz melodije koje je pustao nas neprikosnoveni DJ Diavolo.

Ja mislim da su ovo te osobe iz nase neke grupice koji su bili aktivni na sajtu a kojih danas vec nema iz razlicitih razloga.

Zasto naziv bloga 'Tako Blizu A Tako Daleko' ?

Zato sto smo bili tako blizu da ostanemo kao neka porodica ovdje na sajtu, da budemo kao jedno, ali sve propade u zemlju, sve je otislo u nepovrat.

Nekima je cak nestao svaki trag, nema ih nigdje, kao da su u crnu zemlju propali.

A ja, jednostavno receno nazelio sam se tih noci i jutara, tih zvukova na radiu, zvukova na PVT kada ja zaspim pa me bude po pola sata.

Jednostavno nista nije isto, sve se apsolutno sve promijenilo.

Danas, sadasnjih aktivnih clanova sto ima, tesko da bi se moglo izdvojiti par osoba s kojima bi se moglo zajedno tako uzivati, zezati, jednostavno izaberes jednu osobu ova druga se ljuti s njom i tako u nepovrat, zalosno.

Sto se tice danasnjih aktivnih clanova ima ih dosta s kojima sam dobar ali ne moze se napraviti neka skupina da smo svi zajedno, jer to nebi funkcionisalo kad malo-malo pa neka svadja izbije i slicno.

Eh toliko od mene zasad, ako se jos necega sjetim, ili ako neki dozivljaj dozivim vozeci se od kuce na posao i obrnuto podijelit cu to s vama.

Budite mi zdravi, lijepi, pametni i ponajvise budite COVJEK.

 

 

by: Nedret Kuduz Kuduzovic aka kuduzMC  (zoki nik: kuduz)

 

 

ALISHA, 12god

podsetio si me na staro drustvo ispred 4+godine, slagirani, policajka, nina, ...i mnogi drugi ..ljubim vas sve i nedostajete mi

Voljena, 12god

Sve i da javno kazes da volis Abdulaha, necu se ja ljutiti, znam ja to {#tt2}

kuduz, 12god

Mozda nam se vrate Alisha, a ti Dinche o5 sa svojim ludim komentarima, pa ajde nemoj sad biti toliko ljubomorna sto ja volim Sidrana, jbg, covjek zna svasta, pisac, nea ga jaceg ))))

Voljena, 12god

/me cuti da bude fina {#tt2}

kuduz, 12god

Napokon jedan pravi odgovor i od tebe.

Copyright Zoki Games © 1995-2024. All Rights Reserved. Zoki.com se ograđuje od problema emotivno-patološke, bračne i vanbračne i softversko-hardverske prirode koji su nastali kao posledica intimiziranja sa drugim korisnicima. Vodite računa o sebi i drugima jer zoki.com nije odgovoran, tj. Vi ste odgovorni za Vašu fizičku, psihičku i moralnu bezbednost kao i za bezbednost maloletnih lica sa kojima možete doći u interakciju.