kuduz - Blogovi

Happy End


Cetvrtak, 22.11.2012, 18:43h.

Nakon sto odvukoh oca i macehu kod tetke, vracajuci se, zovem Maidu da pravi kafu da rahat popijemo kad dodjem kuci.

Izasao sam na magistralu M4 Tuzla – Doboj, stari hitovi Balasevica u pozadini pjevuse, ispred mene kamiondzija, ogranicenje 80km/h a ja idem 10 manje (70).

Pjevusi Balasevic pjesmu po pjesmu, ja se opustio i vozim se kuci nekih 15-20m ispred teretnjaka.

Vozim se tako kad odjednom, kamiondzija naglo na kocnicu, i ja brze bolje na kocnicu, noga mi propade (odmah pomislih gotovo, plutaju glavom odjednom neke misli, crne misli), ja  po kvacilu pa u manji stepen prenosa i nogom do kraja na kocnicu...zaustavih se....uh Boze mogu odahnuti, ziv sam.

Sva sreca da ima prosirenje u blizini par metara dalje, vozio sam u prvoj i skrenuo na to prosirenje, ugasio auto i pogledam se u retrovizor -  blijed kao mrtvac.

Sjedim tako u autu, Balasevic i dalje pjevusi svoje najljepse pjesme, meni misli odlutase na ono najgore, sta je moglo biti, kako je moglo biti.

Zapalio sam cigaretu, vozila sibaju magistralom a ja kontam kako da dodjem do kuce ziv i zdrav.

Posto tom magistralom se vozim i na posao znam da predjem 24km u oba pravca (od kuce na posao i obrnuto).

Razmisljam i razmisljam, ostalo mi je 6km do kuce, pa pomislih; da zovem rodjaka u slep sluzbi da dodje po mene....hmm....ma otkud znam gdje je sad, mozda je negdje van BiH.....nista palim ja auto i idem polako, nema brze voznje.

Upalim auto, izadjem na magistralu, upalim sva cetiri da se zna da sam u kvaru i polako u trecem stepenu prenosa dodjem do semafora – tu skrecem lijevo na lokalni put i idem kuci.

Vozeci tako u drugom, trecem stepenu dovukoh se kuci, ostavim auto u garazi (pa cu sutra cim ustanem voziti majstoru na popravak), samo mi nejasno sta bi moglo biti a neki dan sam dao 100 maraka za sve sto je radjeno oko kocnica, hmm kad nesto hoce ono bas hoce.

Usao sam u kucu, Maidi sve ispricao (blenula u mene i pocela plakati), ah Boze moj, svakom se moze desiti, hvala Bogu ziv sam, zdrav sam sto je najbitnije.

I evo ispijajuci kafu sa zenom, uzeo sam laptop i napisah svoj dogadjaj od prije malo vise od sat vremena, iako sam jos uvijek pod malim stresom ali hvala Bogu sve se zavrsilo najbolje sto je moglo, a ocu sam javio sta je bilo pa ce ih tetka dovuci kuci.

Toliko od mene zasad, nadam se da ce sljedeci neki dogadjaj biti veseliji, mada me nesto bas krenulo ovih dana - sto bi rekao stari narod; krenula kola nizbrdo.

 

by: Nedret Kuduz Kuduzovic aka kuduzMC (zoki nik: kuduz)

Voljena, 11god

cuvaj se mali, nemo te sanjam 

{#icon16}

kuduz, 11god
Krenulo me pravo, cuvam se ja al' protiv vise sile se ne moze.
Voljena, 11god
da ti nisi nasta nagazio
kuduz, 11god
Da sam na tebe nagazio bilo bi super.
Brko, 11god

"I evo ispijajuci kafu sa zenom,uzeo sam laptop i napisah..."

Da ti se bogdom pokvario laptop 

Voljena, 11god
Kraj nake zene, njemu do tipkanja
kuduz, 11god
Samo se vi zahebajite.
Sehel, 11god

Vama kudo prica kako je jedva ziv ostao, a vi - nije ti stilski lep blog!

Meni je lep! I kada ima pravopisnih, stilskih i ostalih gresaka, blog moze biti zanimljiv, smesan, tuzan... ili samo blog. Ovo nije domaci zadatak ili sastav na zadatu temu bwe!

Kudo, samo ti nastavi da pises blogove, kakvi da su - tvoji su!  Juuubac bwe.

Voljena, 11god
nek si i ti naucio da sa zenama ne mozes ratovat
Sehel, 11god
A ja vama :****
kuduz, 11god
Dakle, nisam uopste pratio redoslijed pisanja, pravopis i slicno jer nisam bio u stanju da jos i o tome mislim, hvala Sehelce maleno, jubbb.
Maritza, 11god
Podrzavam Sehicin stav...blog je bas slobodna forma i nema odredjenu temu...ja bas volim da citam blogove na netu, neki su mi zanimljivi pa ih dugo posle pratim neki nisu prijemcivi mojim interesovanjima ili fazonu. Ja ih kapiram kao nacin da covek izbaci iz sebe sta god pozeli...covek moze da ih cita ili ne cita. Ja sam ovde ostavila dva zajebantska bloga, cisto shale radi. A Kudo je ostavio nesto licno, momenat svog zivota, svoju emociju ili impresiju , kako god. Cmok za Kudu!
kuduz, 11god
Dzoni vidis li ti ovih cura, baŠ ih moram da lajkam. Hvala Maritze, jubbb.
Maritza, 11god
tooooopim Sram te bilo! Ja jaaaaakoooo volim blogove i mogucnost izrazavanja...a umem i da ne procitam ono sto mi je bezvezno i bla bla...dakle, jednostavno, preskocis Kudine blogove i mirna Bosna
Sehel, 11god
Bachka Maritze, mirna Bachka!
Maritza, 11god
ma nek su nam mirne i Bosna i Bachka, za svaki sluchaj :*
kuduz, 11god
Dzaba vam sve al' Bosne mi ne dirajte.
jedina, 11god

eh mig mig

kuduz, 11god

Copyright Zoki Games © 1995-2024. All Rights Reserved. Zoki.com se ograđuje od problema emotivno-patološke, bračne i vanbračne i softversko-hardverske prirode koji su nastali kao posledica intimiziranja sa drugim korisnicima. Vodite računa o sebi i drugima jer zoki.com nije odgovoran, tj. Vi ste odgovorni za Vašu fizičku, psihičku i moralnu bezbednost kao i za bezbednost maloletnih lica sa kojima možete doći u interakciju.