kuduz - Blogovi

Neki Novi Klinci (Medju Njima I Ja)


Cesto slusam Balasevicevu pjesmu 'Neki Novi Klinci' i svaki put odletim mislima u doba kad sam i sam bio klinac, prisjecajuci se sutanja lopte, skakanja po krevetu, igranja s' auticima nasred sobe, pa cak i presvlacenja barbika (to samo kad mi dodje neka od rodica pa ponese svoje barbike, da se razumijemo).

Danas mi je dvoriste bilo ispunjeno djecacima i djevojcicama od 2 do 4 godine pa otuda i moja slika koju sam izbacio danas na Facebook profil, gdje smo se mi unucad nasih djedova i nena nasli svi na okupu, (posjetilo me na nase djetinjstvo, slika je prikazana ispod bloga).

Tad sam tek sjedio na stolici, gledao ih kako se ganjaju po avliji, ganjajuci loptu ko ce prije stic' do nje, praveci rucak na samo njima poznat nacin, praveci kuce od zemlje, uzvikujuci moje ime mali milion puta: Nedrete, hoces se i ti sa nama igrat' ?; Nedrete, sjedi tu sad cemo mi tebi da  napravimo rucak. ; Nedrete, hoces li nam popraviti ringlu na sporetu (stednjaku), onako suznih ociju kazu: pokvarila se.

Ne krijem da sam jos uvijek dijete u dusi, naravno da sam ustao sa stolice i otisao se igrat' sa njima, sutali smo loptu, pravili smo rucak na njihov nacin, popravio sam im ringlu koju su kako kazu pokvarili, naravno popili smo i podnevsku kaficu koju smo napravili u njihove male soljice.

To provedeno vrijeme sa njima mi je bilo ekstra, bas  sam se osjecao kao klinac od 4-5 godina koji se igra sa svojim vrsnjacima, poceli smo i slova da pisemo po zemlji, takodje smo ucili i brojanje i jos stosta, i bas sam imao osjecaj da sam jos uvijek dijete koje tek pocinje upoznavati zivot i ljude oko sebe.

Vrijeme nam je bas brzo proslo, njima vakat da idu kucama, mame ih vec zovu uz zahvale meni sto sam ih barem malo zabavio (mada su, iskreno receno, oni mene zabavili), na kraju se i ja vratih u realnost, spoznajom da sam odrastao covjek sa obavezama i optimisticnim pogledom u buducnost, pa sve tako do sljedeceg puta kada mi opet dodju u goste da sutamo loptu, pravimo rucak, ko zna, ako budu samo djevojcice dosle, mozda cu kao i u moje vrijeme ponovo da ucim presvlaciti barbike, sminkati ih i lijepe stiklice na nogice navuci.

gipsy, 10god

Tacno mogu da te zamislim kako zavijas blato u list jorgovana. Sarma na moj nacin! 

kuduz, 10god

I sav se isprljam od blata, al' makar sarma bude par excellence.

tri_praseta, 10god

missim da ti je wreme da se zhenish i prawish detzu danashnja detza se ne igraju klikera...a u moje wreme...eh u moje wreme... doshao sam na ideju da se skupimo swi iz komshiluka na raskrshtju, i da iskopamo rupu dole kod bandere, pa da kao nekad odigramo jednu partiju, ali nisam naishao na likowe raspolozhene za takwu zajebantziju, a i oni koji su bili raspolozheni za to nisu imali klikere, tako da je taj genijalni projekat otishao u nepowrat... jbga owi nowi kinezi ne prawe klikere

kuduz, 10god

Prvo sam obavio a sto se tice ovog drugog i ja msm da je fakat dos'o i taj cas. A Kinezi k'o Kinezi, nisu tol'ko inteligentni da bi napravili kliker, i da, pokusaj ponovo da skupis komsiluk, dobit' ces od mene klikere iz naseg vremena. 

Chichi, 10god

A koji si ti  ovdje na slici  

kuduz, 10god

Ovaj s' lijeve strane u zeleno-bijelom dzemperu i kovrdzavom kosicom, uostalom vidis profilnu i skontat' ces, nisam se ja tol'ko promjen'o od '98-me do danas.

Chichi, 10god

aaaaaa....ode pogresno

Nije trebalo ispod gicanovog komentara

se odnosilo na tebe,ne na gicaneeee !!!

kuduz, 10god

Bilo kako bilo, dobila si odgovor ako si mene pitala.

Voljena, 10god

Sreca tvoja sto je juce puko server a mislila sam ti se svasta nagovorit, sad sam zaboravila sta sam htjela rec .

Nista, drago mi je sto me spomenes u svakom blogu, pa tako si i u ovom (da ne kontaju sad da ja pecem pite od blata, ja sam te navukla na Balasevica). Al zao mi sto si ucio slova i brojke pisajuci ih u blatu, mozda bi bilo bolje, da nisi ucio pisat jos jedno vreme, plaho mi mitingujes vazda 

Shalim se ja, loli plaho, insallah i ti porastes veliki jednog dana 

 

kuduz, 10god

Hahahaha, znam ja da ti mene voles.

SANJASDJ12, 10god

  

 

kuduz, 10god

I ja bi se igr'o s' njom!

SANJASDJ12, 10god

Kupicu ti za rodjendan jednu barbikicu  

kuduz, 10god

MoRe, al' gledaj da bude crnokosa i sa velikim atributima!

SANJASDJ12, 10god

hehe kako ti kazes

SANJASDJ12, 10god

evo odmah jedna crnka sa big boobs

kuduz, 10god

Kad vidjeh atribute pomislih da si ti, a onda mi pade mrak na oci.

VUK_, 10god

Jednom mi jedan stariji covjek rece..."veliki su ljudi koji znaju se igrati, sa djecom!......" Velikiiii LIKEEEEEE!!!!!

kuduz, 10god

Hvala komŠo, msm da nema ljepseg osjecaja od igranja sa djecom.

slika, 10god

nastavi se igrat sa prave barbike

kuduz, 10god

SliCko, kad si vec trazio barbiku, sto je ne ofarba u crno ?!

slatka_mala, 10god

ova ista JA

kuduz, 10god

Ona ima vece atribute neg' sto ti imas!

slatka_mala, 10god

ne laziii

kuduz, 10god

To je cinjenica, pomiri se s' tim!

slika, 10god

nisam smeo plava je mala kako da postavim crnu

slika, 10god

kad nisi kompetentan ne govori o njenim atributima

kuduz, 10god

Sta da ne govorim kad znam kol'ke su ?! Odgovorno tvrdim da mala ima manje atribute od ove Barbike na slici, i da, mala ne moze ni teg od pola kile dici.

Bosank@@, 10god

Vakat ti je da postaneš tata-babo!

kuduz, 10god

To kazes da vise ne bi pis'o 'vakve blogove ?!

IceCold, 10god

Mezimče, mora da si opasan autoritet, strah i trepet za trogodišnjake!

Ovako nešto...

kuduz, 10god

Hahahaha, ma kakvi, baŠ sam divan prema njima!

Copyright Zoki Games © 1995-2024. All Rights Reserved. Zoki.com se ograđuje od problema emotivno-patološke, bračne i vanbračne i softversko-hardverske prirode koji su nastali kao posledica intimiziranja sa drugim korisnicima. Vodite računa o sebi i drugima jer zoki.com nije odgovoran, tj. Vi ste odgovorni za Vašu fizičku, psihičku i moralnu bezbednost kao i za bezbednost maloletnih lica sa kojima možete doći u interakciju.