kuduz - Blogovi

Nesto Za Novogodisnje Praznike


Lezeci na krevetu ove tmurne, dosadne noci pade mi na pamet da nesto napisem povodom novogodisnjih praznika koji su nam sve blize i blize.

Novogodisnji praznici su nam sve blize i blize, kako se blize tako i meni srce kuca sve jace i jace.

To je kazu normalno kada znas da ces postati svoj covjek, imati svoj krov nad glavom, poceti stvarati porodicu uz Boziju pomoc naravno.

U isto vrijeme sam sretan a u isto vrijeme sam i tuzan.

U nadi da ce nam ovi novogodisnji praznici donijeti najljepse trenutke u nasim zivotima, sami sebi moramo napraviti nesto fenomenalno, nesto sto ce se pamtiti cijeloga zivota.

Lezim i razmisljam o tim praznicima, razmisljam o svojoj buducnosti, razmisljam o buducnosti drugih, razmisljam o onima koji ne mogu imati buducnost kakvu mi mozemo imati samo ako se potrudimo da nam to uspije.

Gledajuci jednu emisiju prije par dana na TV-u, dodjoh u situaciju da se pitam; sta su ta djeca kriva, zasto se vode ratovi na Bliskom Istoku, zasto svi nebi imali mir, zasto svi se nebi gledali kao da su jedno, bez obzira na vjeru i naciju.

Gledam sve te gladne ljude, zene, ponajvise djecu i pitam se kako ce to sve zavrsiti, da li ce moci za novogodisnje praznike imati dobru veceru, da li ce ostati gladni dok mi koji mozemo sebi priustiti, ne pitamo se nimalo za takve ljude, sve nam se svodi na to da mi imamo sta pojesti, popiti i proslaviti ove novogodisnje praznike.

Povodom ovih nastupajucih novogodisnjih praznika, ja vam zelim sve najbolje, najbolji provod do sada da dozivite, da ostanete u zdravlju i veselju i dalje, ali da barem na minut se sjetimo onih koji nisu vise s nama, nasi najblizi, da se sjetimo onih koji u ovom trenutku idu gladni leci spavati, onih koji nemaju sta obuci, koji nemaju cime da se griju u ovim hladnim, dugim zimskim nocima, da se sjetimo gladne djece u Africi, neka im Dragi Bog pomogne pa da mogu i oni uzivati kao i mi, iako nas nekada djavo obuzme pa nam je mozda malo to sto imamo, ne misleci na druge koji nemaju ama bas nista ni pojesti, popiti, obuci, ugrijati se.

Znam da ovaj blog s ovim sto sam napisao i nema toliko veze sa novogodisnjim praznicima, ali mislim da oni koji procitaju ovaj blog, mogu izvuci neku pouku.

Ja vam jos jednom zelim sve najbolje povodom novogodisnjih praznika, da ih dozivite jos 100 godina, i da svi budemo sretni, zadovoljni i naravno zdravi.

 

Merry Christmas and Happy New Year My Dear Friends.

 

by: Nedret Kuduz Kuduzovic aka kuduzMC  ( zoki nik: kuduz )

 

Edited by kuduz, 2011-12-22 18:43:47

IceCold, 12god

Dragi moj virtuelni prijatelju, kad bi tvoje saosećanje i osećaj odgovornosti za unesrećene, gladne i ugrožene postalo masovnije, ovaj svet bi bio lepše mesto za život.

Nadam se da ćeš naći način da bar jednoj osobi učiniš praznike srećnijim i bezbrižnijim.


kuduz, 12god

Hvala IceCold, iskreno se nadam da ce svijet krenuti na bolje, da ova danasnja situacija u svijetu ce biti samo proslost a ne da bude buducnost generacija koje dolaze poslije nas.

Iako kao sto sam napisao toliko i nema veze s ovim blogom nisam mogao a da se ne sjetim tog naroda, te patnje i boli koju prozivljavaju, kad bi mogao svima bi im pomogao i nebi dozvolio da takva situacija uopste vlada u svijetu.

Copyright Zoki Games © 1995-2024. All Rights Reserved. Zoki.com se ograđuje od problema emotivno-patološke, bračne i vanbračne i softversko-hardverske prirode koji su nastali kao posledica intimiziranja sa drugim korisnicima. Vodite računa o sebi i drugima jer zoki.com nije odgovoran, tj. Vi ste odgovorni za Vašu fizičku, psihičku i moralnu bezbednost kao i za bezbednost maloletnih lica sa kojima možete doći u interakciju.