kuduz - Blogovi

Od Kolijevke Pa Do Groba Najljepse je Djacko Doba


Ako se neko razdoblje naseg zivota moze izdvojiti kao vrijeme u kojem smo se najbolje osjecali, najbolje provodili, vrijeme u kojem nismo imali nikakvih briga, to bi zasigurno bio period naseg skolovanja.

Vrijeme tako brzo prolazi. Do juce smo sjedili u skolskim klupama, slusali predavanja, jedva cekali zavrsetak nastave da izadjemo napolje, da dodjemo kuci pa onako sa kucnog praga bacimo ruksak pa onako cisto obuceni ostanemo napolju dok ne padne mrak.

Tada nam je bilo sve lijepo, zabavno, svi su nam bili prijatelji, i one koje poznajemo i one koje ne poznajemo.

Nismo vodili brigu ni o cemu, osim o domacim zadacima koje smo vecinom rjesavali dok smo na nastavi, da bi kasnije dosli kuci i odmah izasli napolje igrali se.

Puno nas je koji nismo bili svjesni koliko je to lijepo doba za nas, ali kad vec odrastemo i kad se suocimo sa svim svakodnevnim problemima, preprekama u zivotu, onda nam dodju u glavu upravo ta sjecanja iz skolskih dana, raspusta i svega ostaloga sto nas je cinilo sretnima, pa mozda ponekad postavimo pitanje: Zasto se vrijeme ne moze vratiti unazad ? A da je to ipak moguce, pa gdje bi nam tek onda bio kraj.....

Prije par dana sam obisao osnovnu skolu u kojoj sam proveo 8 vjerovatno najljepsih godina svog zivota. Mogu slobodno da kazem da se nije puno toga promijenilo osim sto ima naravno novih nastavnika i nastavnica/ucitelja i uciteljica.

Setajuci po skolskom dvoristu, po holu u kojem smo provodili odmore, po raznoraznim kabinetima, probudio sam u sebi neka divna sjecanja koja su negdje u meni jednostavno nestala.

'Od kolijevke pa do groba najljepse je djacko doba'. Mnogo puta su nam nastavnici spominjali tu izreku, govorili nam da kad budemo veliki da cemo znati zasto je to tako, licno, sve sam ih shvatao neozbiljno, ali uistinu su bili upravu. Kada bi se birao najljepsi period naseg zivota, sigurno bi nas vecina izabralo taj period 'djackog doba'.

2001. godina. Treci razred osnovne skole, cas Vjeronauke.

Isto 2001. godina. Treci razred osnovne skole, cas Vjeronauke.

Jedna od meni drazih fotografija koje imam za uspomenu na 'djacko doba'.

I za kraj prva izradjena fotografija za uspomenu je iz 1999.-te godine, prvi razred osnovne skole. Cijeli razred zajedno sa uciteljicom (a ja uvijek bio najmanji pa me nije tesko pronaci).


tri_praseta, 11god

jbte kudo...al sam ja mator...2002-e bio u wojstzi, a ti bio 4i razred qq walda si bio 4i razred 2002-e, nisi ponowio tretji?

kuduz, 11god
Hahaha, 2002. sam zavrsio treci u Junu i krenuo u cetvrti u Septembru.
Maritza, 11god
i ja matora breeeeee
IceCold, 11god

Baš si bio cute li'l boy, mezimče. 

Ja, proždrljivica, na moru sa 2 sladoleda:

kuduz, 11god
Imam album iz djetinjstva na mom profilu bolje se vidim, hvala na komplimentu mezimcetovo.
Voljena, 11god

Naaaajsladji od sve djeceeee {#heart}{#heart}{#heart}

kuduz, 11god
Ma nisam najsladji al' sam sladak.
Brko, 11god
A i Kuduz je na slikama ?
kuduz, 11god
Jok, Tom Hardy je na slikama.
Maritza, 11god

Kudo moj, iz srca pišeš kao i uvek. Veeeelik cmok od mene za to :*

kuduz, 11god
Maaaaa big cmoook.

Copyright Zoki Games © 1995-2024. All Rights Reserved. Zoki.com se ograđuje od problema emotivno-patološke, bračne i vanbračne i softversko-hardverske prirode koji su nastali kao posledica intimiziranja sa drugim korisnicima. Vodite računa o sebi i drugima jer zoki.com nije odgovoran, tj. Vi ste odgovorni za Vašu fizičku, psihičku i moralnu bezbednost kao i za bezbednost maloletnih lica sa kojima možete doći u interakciju.