kuduz - Blogovi

Bajka


Bila jednom jedna djevojcica i jedan djecak. Djevojcici i djecaku ne znam imena pa sam ih nazv'o Nepoznata i Nepoznati. I djevojcicini i djecakovi roditelji su bili i previse siromasni, zivjeli su u dvije stare kucice, jedna do druge, koje su licile na supe gdje se posprema ogrjev za zimu. Iz tog razloga su bili prinudjeni da Nepoznatu i Nepoznatog smjeste u dom za nezbrinutu djecu.

Nepoznata i Nepoznati su jos kao klinci bili nerazdvojni, dijelili su sve pola-pola. Svaku igracku, svaki sokic, sendvic. U tom su prirasli i poceli pohadjati skolsku nastavu. I tada su bili nerazdvojni, sjedili su zajedno u skolskim klupama, dijelili su knjige, olovke, sveske pa i uzinu, iako im je dom za nezbrinutu djecu pruzio sve za skolovanje, oni su ustrajali u tome da sve dijele.

Vec tada se dalo naslutiti da su stvoreni jedno za drugo. U medjuvremenu su zavrsili osnovno obrazovanje. Bili su odlicni ucenici primjernog vladanja. Upisali su istu srednju skolu, zajedno isli na skolske sekcije. Javljale su se i prve simpatije izmedju njih, kasnije ljubavna veza.  I u srednjoj skoli su bili odlicni ucenici. Bili su i najljepsi par na maturskoj veceri.

Nepoznata je izrasla u prelijepu mladu djevojku, crne kose, vitka stasa, koja je svojim osmijehom mamila uzdahe brojnih mladica. Nepoznati je izrast'o u visokog, snaznog, sarmantnog mladica sa plavim ocima. Nakon zavrsenih studija, oboje su pronasli posao, kasnije su se vjencali, kupili stan, te su odlucili da pronadju svoje roditelje koje nisu vidjeli od rodjenja. U domu u kome su odrasli dobili su potrebne podatke o svojim roditeljima, te u nadi da su zivi i zdravi poceli su potragu za njima.

Potraga je trajala nekoliko mjeseci, dok ih jedan poljoprivrednik iz sela Nedodjija nije uputio niz dolinu prema kucicama koje su sada licile na sve samo ne na dom u kojem zive ljudska bica. Napokon su pronasli kucice i svoje roditelje u njima. Roditelji ih se nisu mogli nagledati od srece. „Kamo li puste srece da smo imali barem malo vise, od ovih kucica, pa da gledamo kako nasa djecica odrastaju.“- rece majka Nepoznatog.

Iako su Nepoznata i Nepoznati nakon odlaska iz doma za nezbrinutu djecu imali poprilicno lagodan zivot, nakon sto su pronasli svoje roditelje konacno im je pao veliki kamen sa srca. Mnogo su truda i napora ulozili da bi pronasli svoje roditelje i da ponovo budu zajedno nakon dugo, dugo vremena. U medjuvremenu, Nepoznata i Nepoznati su svojim roditeljima pomogli tako sto su im napravili nove kuce na istom mjestu, posto im roditelji nisu htjeli u grad.

Poslije nekoliko mjeseci Nepoznata i Nepoznati su postali roditelji, dobili su sina – Nepoznati Jr. Nepoznati Jr. je najvise obradovao svoje nene i djedove, te im je to bio i najsretniji dan u njihovim zivotima. Nepoznata i Nepoznati su napokon mogli da obilaze svoje roditelje kad god zele, i da svi zajedno budu sretni sa najmladjim clanom porodice Nepoznatim Jr.

 

 

tri_praseta, 10god

kudo... chas pishesh o njima kao o bratu i sestri chas kao o momku i dewojtzi... i ako su smeshteni u dom nisu dati na uswojenje, tako da to "pronadju swoje roditelje" ne pije wodu, jer su roditelji mogli da ih posetjuju kad god pozhele, kao i oni da izlaze iz doma na wikend sa swojim roditeljima... osim tih zamerki, simpatichna prichitza

kuduz, 10god

U mojoj bajci je takav zakon da su i roditelji i njih dvoje imali vezane ruke sto se tice obilazaka i sl. A men' se ni u jednom trenutku nije ucinilo da pisem o njima kao o bratu i sestri, al' ae da ti vjerujem na rijec (iako si mi sumLjiv).  PS: Nepoznata i Nepoznati su u medjuvremenu dobili i kcerku. 

tri_praseta, 10god

pa u kojem domu su bili smeshteni, aushwitzu ili jasenowtzu?

kuduz, 10god

Ausvicu. 

Copyright Zoki Games © 1995-2024. All Rights Reserved. Zoki.com se ograđuje od problema emotivno-patološke, bračne i vanbračne i softversko-hardverske prirode koji su nastali kao posledica intimiziranja sa drugim korisnicima. Vodite računa o sebi i drugima jer zoki.com nije odgovoran, tj. Vi ste odgovorni za Vašu fizičku, psihičku i moralnu bezbednost kao i za bezbednost maloletnih lica sa kojima možete doći u interakciju.