gipsy - Blogovi

Pred Valentinovo


Jedan od onih dana... bolje da nije ni svanuo. Kad ti sve ide naopako i kad imaš utisak da splet okolnosti nije baš slučajan.

Pade mi na um neki dan onaj predlog sa srcima i mevedićima... možda to i nije tako loša ideja. Ko bi najbolje smislio poklone? Ajsi! Ko joj kriv kad se raznežila na pomisao da je sačeka korpa s' cvećem na Bundevi. Tako mi i treba... oduševljeno se prihvatila zadatka, iscrtala tabele i dijagrame... ubacila zalaske sunca, poljubac jezikom i milu ajkulicu. Jedno sam smetnula s uma... ja ću za sve te njene izmišljotine da tražim slike.

Očas bih ja to obavila da me ne ubija ovo duplo kuvanje... normalno i dijetalno. Nikad me varjača nije naročito privlačila, ali otaljaću to nekako. Do podne. Posle ću da se bacim na gorepomenute zalaske sunca i francuske poljupce. Ubacim ja tako luk i mleveno meso u šerpu, promuljam ga malo, posolim i pobiberim. I vidim, čudno onaj biber izlazi iz teglice, nekako mekano i paperjasto. I uto shvatim da to uopste nije biber, nego cimet. Ogulim malo koliko je moglo i frljnem u kantu, ostalo promešam u nadi da se neće baš toliko osetiti. Jes' neće... I nije to moj jedini doživljaj. Onomad sam za slavu zamotala sarmu, pa kad sam bacila oštar pogled na šerpu, skontam da je to malo sarmi ispalo. Nešto tu fali. Fali, fali... Pirinač! O porodičnoj radnoj akciji odmotavanja sarmi neću da pišem... Ali zar nije čudno da Kikit baš danas otvori grupu sa receptima? I još mi pošalje poziv da se pridružim. Ja da se pridružim?? Ja koja godinama vešto izvrdavam čupavce. Ko zna, možda se izrodi na dobro, možda neko skuva fe-no-me-naaalnu paštašutu sa cimetom

Da je danas bilo grejanja i tople vode, ne bih se ja jadala ovde. Ovako sam se zamotala u ćebence i sela na telefon. U beogradskim elektranama se niko ne javlja. Čak ni na broj za hitne intervencije. Posle 2h slušanja muzikice "dok vam se javi operater" - odustanem. Nemoguća misija. Dodje mi da ih tuzim Miri Adanji Polak!

Odigraću par partija yaya, napisaću blog, obećaću Tei da ću "ozbiljno da se bacim na ono" i pobrinuću se da vas sutra sačekaju padajuća srca na Bundevi.




tri_praseta, 12god

znao sam da i ti spadash u kategoriju "ochajne domatjitze"

to shto ti warjacha nije omiljeni predmet u kuhinji nije uopshte strashno, bitno je da to nije oklagija (owo pishem sa wojine tachke gledishta)....a shto ne znash da smotash sarmu ne znachi da ne znash da smotash dzoint...el tako?

 ewo i ja obetjawam tei da tju da se batzim na "ono" samo da se posawetujem sa tobom

KikiT77, 12god

Hahahahahaha napravila sam grupu u pravo vreme, tako da mozes da gledas u recepte i kuvas po redosledu kako treba A sto se tice cimeta, nije to tako lose, Ameri jedu tako u jelo stave neki slatki zacin ili pecena rebra premazu sa medom i tako dalje )) :**** gipsy

aurrora, 12god

Ja bih to s drugog aspekta sagledala...kao npr gip u potrazi za novitetima orjentalne kuhinje ?

btw...hoces recept za slanu kavu? i to onu jutarnju, najvazniju

KikiT77, 12god

Ljudi srculenca lete na home page il se meni pricinjava bas je extra, ovo mora da je gipsy urgirala )) 

suzyyy, 12god

Ja mislim da je ovaj blog ostra konkurencija Kikinoj grupi. Mljeveno meso sa cimetom, sarma bez pirinca... Tesko da se ovi recepti mogu naci negdje!

A srculenca na Home page su bas satkaa )) :*

Tea_bg, 12god

Samo cu citirati nekog: "od sad ako ti trebam, posalji mi pp?"

Sta uradi ovaj sneg od tebe? Em kuvas, em cimetis, em srculenca...

Gipsy, gipsy... ne skreci sa stazeeee!!!

p.s  Sad sam sigurna da si ti ta sistemskom greskom

 

Edited by Tea_bg, 2012-02-14 01:08:36

DvorskaLuda, 12god

Pod pretnjom izgladnjivanja (Tea je rekla da će mi uskratiti pristup frižideru),morao sam da postavim komentar. A ne znam šta da napišem, kad je Gipsy sve rekla onim biberom i pirinčem?

Možda da sledeći put kuva sutliju sa biberom umesto cimeta? Kažu da je dobro za probavu, očisti te samo tako.

 

Edited by DvorskaLuda, 2012-02-14 02:12:57

TTajanstvena, 12god

Ko mrda kuvanje na ovu zimocu..  daj koje srce {#heart}{#heart}{#heart}

 

Voljena, 12god

To sa cimetom desilo se i meni prije nekoliko godina, pa sam odlucila da ga necu ni drzati u kuci vise. Plan bio savrsen, al kad dodje zima, asocira me na kolace cimetom, pa ne ide bez njega.{#smile}

P.S.: {#heart}su super

soulless, 12god

KikiT77, 12god

E da sad se setih... gipsy napisala je TT recept za chupavce, pa kad budes resila da ih pravis otvori da vidis sta treba da ne pogresis nesto {#bigsmile}

 

Edited by KikiT77, 2012-02-14 15:00:00

Tea_bg, 12god

gipsy, 12god

A šta je u šerpici? Petarde?

Ništa niste razumeli, akcenat nije na mojim kulinarskim (ne)sposobnostima, već o tome kako ti žirafice, srca i ajkulice pojedu mozak kad crkne grejanje. 

{#heart} Evo jedno i za Ajsi da je dočeka, kad sam već fizikalisala po njenim sumanutim idejama {#bigsmile}

IceCold, 12god

Pa zar je malo što si me unapredila u prvog asistenta na poslovima seljoberizacije ovog sajta!?
Sad da se pripiše da je sve to moja ideja?!
Oooo, padni snegu ponovo, vanredno stanje proglasi se momentalno, da se spasem od ovog zla!

{#rotfl_01}

P.S. Fala za srcad!

Copyright Zoki Games © 1995-2024. All Rights Reserved. Zoki.com se ograđuje od problema emotivno-patološke, bračne i vanbračne i softversko-hardverske prirode koji su nastali kao posledica intimiziranja sa drugim korisnicima. Vodite računa o sebi i drugima jer zoki.com nije odgovoran, tj. Vi ste odgovorni za Vašu fizičku, psihičku i moralnu bezbednost kao i za bezbednost maloletnih lica sa kojima možete doći u interakciju.