kuduz - Blogovi

San Kojeg Se Bojim


Ovaj blog nije prica o mom Slijepom Starcu vec blog o jednom snu koji sam sinoc sanjao i citav dan sve do sad razmisljam samo o tome sta bi to moglo znaciti, i moram priznati da mi se u glavi puno toga mota.

Dakle, sinoc nekad spavajuci usnio sam veoma ruzan san.

Naime, sanjao sam kako su nam se najavili najblizi tetak i tetka da ce doci malo sutradan.

U tom jednom trenutku kao da prodje taj dan i oni nam dolaze sa svojom kcerkom a starijeg sina nema s njima.

Pitali smo u tom snu, gdje je, sto nije i on dosao, a tetka samo place, tetak suti, a mala rodica kaze meni da joj je brat umro.

U tom trenutku kao da mi se noge odrezase, kao da se cijeli svijet srusi (inace smo nas dvojica zajedno odrasli i u skolu isli).

Nakon nekog izvjesnog vremena u tom snu dodje mi i amidza i tako pricamo, pricamo, i dodje vrijeme kao tetak i tetka sa curicom odlaze kuci, a ja sjeo negdje u cosak i kao placem, suza suzu goni.

Tada je kao amidza prisao do mene i rekao mi da odemo malo prosetati da udahnem svjezeg zraka, da dodjem sebi, negdje u tom trenutku sam se i probudio sav mokar kao da me neko polio vodom.

Cim sam se probudio, nisam kako treba ni doso sebi iza sna, odmah sam otisao kod tetke i tetka i da vidim da mi je tecic ziv, i vratim se kuci, upalim laptop i malo pocnem citati o snovima.

Naime, kako procitah danas o tim snovima sto se tice mrtvih (stvarno mrtvih ljudi) i sto se tice u snovima mrtvih (a u stvarnosti zivih ljudi), kazu da kad sanjamo nekoga mrtvog a ustvari je ziv da smo kao u losim odnosima s tom osobom, da se bas ne volimo i slicno, a kod nas je to sve obratno, mi smo kao braca zajedno dijelili sve sto smo mogli i dan danas se pazimo kao brat brata.

Citav Boziji dan ne mogu kako treba doci do sebe, samo razmisljam o tome, drago mi je sto je ovo samo bio ruzan san, a  s druge strane me i pomalo strah, jer kazu i to da kad sanjamo smrt da se bojimo smrti i da bi neko mogao umrijeti.

Sto se tice toga da se bojim smrti to naravno svakako, ali ovo drugog me sad u ovim trenucima jos vise strah, samo da to bude i ostane samo jedan ruzan san.

 

by: Nedret Kuduz Kuduz aka kuduzMC (zoki nik: kuduz)

 

Edited by kuduz, 2012-03-07 20:33:36

aurrora, 12god

kazu kad sanjas da ti je netko umro da mu produzavas zivot

kuduz, 12god

Upravu si aurorra, to me mama rahmetli ucila o tome kako je stari narod govorio, da mu barem hocu produziti zivot to bi bilo najbolje, ali danas citajuci po netu o tim snovima obuzeo me strah i trepnja.

 

Edited by kuduz, 2012-01-30 01:24:01

aurrora, 12god

bez obzira jesi procitao pozitivno ili negativno po netu opet bi imao isti osjecaj straha jer si sanjao nesto neugodno

popustit ce ...sutra vec )

lijepo spavaj Kuduz

kuduz, 12god

Da, vjerovatno bi tako i bilo i da nisam procitao, eh poznavajuci sebe nece tako lako popustiti, ali potrudicu se da makar manje razmisljam o tome.

Simpatichna, 12god

Kuduz  zelim ti samo rec kao drug drugu  da kad sanjas ruzne snove da ih netreba prepricavat   vec samo puhni na desnu i lijevu stranu    i prouci  Euzu i Bismilu {#smile}


kuduz, 12god

Simpaticnoo, ucio sam ja juce i Kur'an i sure, i jos uvijek o tome razmisljam.

Copyright Zoki Games © 1995-2024. All Rights Reserved. Zoki.com se ograđuje od problema emotivno-patološke, bračne i vanbračne i softversko-hardverske prirode koji su nastali kao posledica intimiziranja sa drugim korisnicima. Vodite računa o sebi i drugima jer zoki.com nije odgovoran, tj. Vi ste odgovorni za Vašu fizičku, psihičku i moralnu bezbednost kao i za bezbednost maloletnih lica sa kojima možete doći u interakciju.